Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 12:10

Δύτες καθάρισαν το βυθό στο λιμάνι της Πύλου

Δύτες καθάρισαν το βυθό στο λιμάνι της Πύλου

Δύτες καθάρισαν χθες το βυθό στο λιμάνι της Πύλου, ενώ εθελοντές πολίτες έκαναν καθαρισμό στην προβλήτα. Οι δράσεις αυτές έγιναν με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ενώ είναι ενταγμένες στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών των ακτών, του βυθού και άλλων φυσικών περιοχών, "Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2014", στην οποία φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Πύλου - Νέστορος σε συνεργασία με την Costa Navarino και το τμήμα κατάδυσης της μονάδας "Navarino Sea by Aqua Divers”.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος, ακόμα χθες, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κορώνης πραγματοποίησαν συμβολικό καθαρισμό του προαυλίου και του περιβάλλοντα χώρου του σχολείου τους, ενώ οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χαρακοπιού, με τη συνοδεία δασκάλων και εκπροσώπων του Δήμου, καθάρισαν συμβολικά καθαρισμό την παραλία Περούλια.

Σήμερα στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, πρόκειται να ξεκινήσει η τρίμηνη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου, κατά την οποία, με την παρουσία εκπαιδευμένου προσωπικού, θα πραγματοποιούνται επαναληπτικές μετρήσεις απορριμμάτων καπνιστών και ποσοτική έρευνα στους λουόμενους σε μηνιαία βάση. Επιπλέον θα ακολουθήσει καθαρισμός της παραλίας από εθελοντές, πολίτες της περιοχής.

 

Σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δ. Καφαντάρης ανέφερε ότι «προτεραιότητα του Δήμου μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Συμμετέχουμε ενεργά με μια σειρά δράσεων, που αφορούν το περιβάλλον. Είναι ευθύνη όλων μας να είμαστε ενεργοί σε τέτοιου είδους δράσεις, καθώς μας αξίζει ένας καθαρός και όμορφος τόπος».