Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 09:48

Στο πάρκο Αλμυρού λύματα στο δρόμο λόγω διακοπής του ρεύματος

Στο πάρκο Αλμυρού λύματα στο δρόμο λόγω διακοπής του ρεύματος

Προβλήματα και αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή διακοπή του ρεύματος στο Αλμυρό της Βέργας, για να... καρατομηθούν τα μεγάλα δέντρα στο πάρκο της περιοχής, που έφταναν ψηλά μέχρι τα καλώδια του δικτύου μέσης τάσης.

 Η διακοπή του ρεύματος είχε προαναγγελθεί από τη ΔΕΗ από το μεσημέρι της Τρίτης, για τις ώρες από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Από τη διακοπή δημιουργήθηκε πρόβλημα στο αντλιοστάσιο του δικτύου αποχέτευσης στην είσοδο του πάρκου, με αποτέλεσμα τα λύματα να βγουν στην επιφάνεια και να κυλήσουν στον επαρχιακό παραλιακό δρόμο. Χρειάστηκε η παρέμβαση συνεργείου της ΔΕΥΑΚ που έθεσε σε λειτουργία γεννήτρια, ώστε να ξαναλειτουργήσει κανονικά το αντλιοστάσιο. Η δυσοσμία ήταν έντονη στην περιοχή, όμως το θετικό ήταν ότι στο δίκτυο ρίχνουν έτσι κι αλλιώς νερό καθώς τα λύματα είναι λίγα και προκαλούνται προβλήματα στη λειτουργία του. Ετσι, στο δρόμο η μεγαλύτερη ποσότητα ήταν ευτυχώς από το νερό και όχι από τα λύματα.
Στην περιοχή έσπευσαν και άνδρες του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, που διαπίστωσαν ότι τα λύματα δεν είχαν πέσει στη θάλασσα.
Για να καθαριστεί ο δρόμος προσήλθε και υδροφόρα της ΔΕΥΑΚ, που έριξε ποσότητες νερού.
Οι εργασίες κοπής των δέντρων από συνεργεία της ΔΕΗ με τη βοήθεια γερανοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες της εκμισθώτριας που διαχειρίζεται το καλοκαιρινό κατάστημα στο πάρκο του Αλμυρού. Και αυτό γιατί, όπως μας είπε η ίδια, υπέστη οικονομική ζημιά, αφού εδώ και καιρό, είχε προγραμματιστεί εκδρομή στο πάρκο μαθητών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας με τρία πούλμαν. Οι μαθητές ξεκίνησαν για το Αλμυρό, αλλά στο δρόμο γύρισαν πίσω και άλλαξαν τόπο για την εκδρομή τους, αφού ο χώρος του πάρκου ήταν κλειστός για τη φιλοξενία ατόμων κάθε ηλικίας. Η εκμισθώτρια κατήγγειλε ότι ο χώρος είναι κλειστός για προστασία και το συνεργείο της ΔΕΗ τής έσπασε το λουκέτο για να μπει στο πάρκο.
Τέλος, στις 3.25 το απόγευμα, μια κάτοικος της παραλιακής Βέργας επικοινώνησε μαζί μας και διαμαρτυρήθηκε πως ακόμα δεν είχε πάει το ρεύμα στο σπίτι της.