Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 08:45

100 φίλοι του σιδηροδρόμου με τρένο στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
100 φίλοι του σιδηροδρόμου με τρένο στην Κυπαρισσία

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου έφτασε στον σιδηροδρομικό σταθμό Κυπαρισσίας το εκδρομικό τρένο που είχε δρομολογήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταφέροντας περίπου 100 ταξιδιώτες, φίλους του σιδηροδρόμου σε ένα τριήμερο ταξίδι στην Πελοπόννησο, αλλά με επίκεντρο την Κυπαρισσία που επιλέγει για δύο διανυκτερεύσεις.

Στην υποδοχή εκ μέρους του δήμου ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης καλωσόρισε τους επισκέπτες και τους υπευθύνους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην πόλη. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Από την άφιξη του τρένου δεν θα μπορούσε να λείπει ο γνωστός καλλιτέχνης Νίκος Καλογεροπουλος που πλέον έχει στενούς δεσμούς με το τρένο και τον σταθμό της πόλης.

Από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Λευτέρης Μαρούσης σύμβουλος διοίκησης κατά την άφιξη επισήμανε καταρχήν ότι αυτό που διακρίνει το τρένο είναι η ασφάλεια και η συνέπεια, ενώ στην συνέχεια ανέφερε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πραγματοποιεί ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και το τρένο περνά από πολλά όμορφα μέρη που δεν μπορεί να πάει άλλο μέσο. Και όπως είπε υπάρχουν αιτήματα από πολλούς φορείς για συνεργασία.

Ο πρόεδρος του Σύλλογου Φίλων Σιδηροδρόμου Αρκαδίας  Κωνσταντίνος Μπρούσαλης από την πλευρά του επισήμανε ότι αυτές οι εκδρομές πρέπει να αποτελέσουν αφύπνιση στην τοπική κοινωνία για μια εθνική υποδομή που έχει αφεθεί στην τύχη της και καταστρέφεται. Η διαδρομή, όπως είπε, έχει αρχίσει και γίνεται ζούγκλα και για αυτό υπάρχουν ευθύνες. Επίσης μίλησε για βανδαλισμούς και καταστροφές στα κτήρια, για λεηλασία των γραμμών, για αυτό είπε αυτή η εκδρομή έχει ρόλο αφύπνισης και δεν πρέπει να περνά η προπαγάνδα της απαξίωσης.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER