Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 09:12

Μέχρι τις 15 Ιουλίου παράδοση του 10ου Δημοτικού Σχολείου

Μέχρι τις 15 Ιουλίου παράδοση του 10ου Δημοτικού Σχολείου

Μέχρι τις 15 Ιουλίου το αργότερο, πρόκειται να είναι έτοιμο και να παραδοθεί το νέο σχολικό κτήριο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, στην οδό Κρήτης, απέναντι από τα ΕΠΑΛ.

Στο κτήριο αυτό πρόκειται να στεγαστεί και να συγχωνευτεί ως σχολείο το 26ο Δημοτικό, που όλα αυτά τα χρόνια είχε στέγη στο γειτονικό 7ο Δημοτικό (στην Ακρίτα). Το Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το σύγχρονο κτήριο θα υποδεχθεί τους μαθητές και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του.
Εχουν απομείνει κάποια βαψίματα και ορισμένες τελευταίες εργασίες, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα πέσει άσφαλτος.
Πρόκειται για σύγχρονο 12θέσιο κτήριο, με ισόγειο και 2 ορόφους. Εχει 13 αίθουσες διδασκαλίας, 2 για ξένες γλώσσες, εργαστήριο Φυσικής - Χημείας, αίθουσα υπολογιστών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και χώρο εστιατορίου. Εχει δύο εισόδους στη βόρεια πλευρά (από την Κρήτης) μία ακόμα για το υπόγειο πάρκινγκ (10 θέσεων) και μία στη δυτική. Το γήπεδο μπάσκετ στο προαύλιο έχει και μικρή κερκίδα.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, έχει προϋπολογισμό 4,4 εκ. ευρώ και υλοποιείται από την εταιρεία "Εύκτιτος" μ’ ένα ποσό γύρω στα 2,5 εκ. ευρώ, με βάση την έκπτωση που έχει δοθεί.
Να υπενθυμίσουμε ότι νότια στο ίδιο οικόπεδο έχει φτιαχτεί και λειτουργεί το 8ο Νηπιαγωγείο.