Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 08:08

Ψηλά και φέτος το 3ο Λύκειο Καλαμάτας

Ψηλά και φέτος το 3ο Λύκειο Καλαμάτας

Το 3ο Λύκειο Καλαμάτας, το παλιό Παραλίας, συνέχισε και φέτος τις υψηλές επιδόσεις των μαθητών του στις πανελλαδικές εξετάσεις. Χθες σε συνέντευξη στο χώρο του σχολείου, τα παιδιά εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δικαίωση των κόπων τους. Και ευχαρίστησαν κυρίως τους καθηγητές και τις οικογένειές τους, αλλά και τους φροντιστές τους για τις γνώσεις και τη στήριξη που τους έδωσαν. Συνέστησαν στους συμμαθητές τους και στους μαθητές της Β’ τάξης που ακολουθούν, να ξαναπροσπαθήσουν και να μην έχουν άγχος.

Ο διευθυντής του Λυκείου Γιώργος Σταματόπουλος σημείωσε πως «είναι χρυσά παιδιά, άξια αγόρια και κορίτσια». Ενημέρωσε ότι 10 παιδιά είναι με βαθμό πρόσβασης πάνω από 19 και 26 παιδιά με πάνω από 18. Παρατήρησε ότι μετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις του σχολείου και διακρίθηκαν σε μαθητικούς διαγωνισμούς και στον αθλητισμό (σε ατομικά και σε ομαδικά αθλήματα). Ο διευθυντής έκανε λόγο για «δημιουργικά, ευφυή και με ήθος παιδιά» και τους συμβούλευσε «να γίνουν χρήσιμοι στον εαυτό τους και στην κοινωνία». Παρατήρησε ότι οι καθηγητές στο 3ο Λύκειο τα δίδαξαν «να αγαπήσουν την πρόοδο, τη μάθηση και τη δημιουργία και τα στήριξαν, όταν πήγαιναν να λυγίσουν». Πληροφόρησε, ακόμα, ότι το σχολείο μετέχει στο πρόγραμμα "Comenius" και έχει κάνει αίτηση για το "Erasmus plus", ενώ επισήμανε ότι το σχολείο την περσινή χρονιά πήρε το 1/3 των βραβείων του Δήμου Καλαμάτας. Παρατήρησε, τέλος, πως «δεν είναι τα παιδιά. Είναι και οι εκπαιδευτικοί, αρκετοί από τους οποίους έχουν και δεύτερο πτυχίο».

Τα παιδιά που παρουσιάστηκαν και μίλησαν για την επιτυχία τους, είναι: 

- Ευγενία Μανδηλάρη, 19.329 μόρια, πρώτη στη θετική κατεύθυνση. Πρώτη της επιλογή η Ιατρική.

- Βασιλική Χαραλαμποπούλου, 19.406 μόρια, πρώτη στη θεωρητική κατεύθυνση. Δεν έχει καταλήξει ακόμα ποια σχολή θα επιλέξει.

- Παναγιώτης Αναγνωσταράς, 19.603 μόρια, πρώτος στην τεχνολογική κατεύθυνση. Πρώτη του επιλογή η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη (στη συμπρωτεύουσα σπουδάζει η αδελφή του).

- Πέτρος Στρέμπας, 19.339 μόρια. Πρώτη του επιλογή η Ιατρική Αθήνας.

- Κωνσταντίνος Στρέμπας, 19.277 μόρια, δίδυμος αδελφός του Πέτρου, αμφιταλαντεύεται μεταξύ Νομικής και Φιλολογίας Αθηνών.

- Παναγιώτης Τζώρτζης, 19.242 μόρια. Πρώτη του επιλογή η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ.

- Μάριος Κοντόπουλος, 19.200 μόρια. Πρώτη του επιλογή η Σχολή Χημικών Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη. Εχει διακριθεί στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής.

- Νίκη Σκοπέτου, 18.995 μόρια. Ηταν η πρόεδρος του 15μελούς, η πρώτη κοπέλα πρόεδρος στο σχολείο. Πρώτη της επιλογή η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

- Ιωάννα Ριζά, 17.767 μόρια. Στόχος της είναι η Νομική.

- Ευαγγελία Αναγιωτού, 17.452 μόρια. Η πρώτη της επιλογή θα είναι μεταξύ Ψυχολογίας και Αγγλικής Φιλολογίας.

- Κοσμάς Τριανταφυλλόπουλος, 17.150 μόρια. Αθλητής στίβου με διακρίσεις, που σκέφτεται σοβαρά τη Γυμναστική Ακαδημία.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ ΛΥΚΕΙΟΥ

Για την αποτυχία στους μαθητές της Α’ τάξης στο σχολείο, στις εξετάσεις, λόγω του νέου τρόπου βαθμολόγησης και της "τράπεζας θεμάτων", ο κ. Σταματόπουλος υποστήριξε πως «δεν υπάρχει αυξημένο ποσοστό σε μας. Σε μας έγινε ο ντόρος». Εκτίμησε ότι «οι γονείς του σχολείου ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους» και είπε πως είναι μόνο μία η περίπτωση καλής μαθήτριας, με 16,9 που παραπέμφθηκε σε ένα μάθημα».

Ο διευθυντής τάχθηκε θετικά για την "τράπεζα θεμάτων" και το νέο τρόπο βαθμολόγησης, λέγοντας πως «είναι καλό για να ατσαλωθούν τα παιδιά». Ανέφερε ότι «κακώς εμφανίστηκαν οι ακραίες περιπτώσεις καλών μαθητών που παραπέμφθηκαν» και παρατήρησε πως «πρέπει να έχουμε απαίτηση και από τους μαθητές, όπως έχουμε από τους εκπαιδευτικούς».

Γ.Σ.