Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 21:28

Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα για Μεσσήνιους αριστούχους

Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα για Μεσσήνιους αριστούχους

 

Τα όνειρά τους ετοιμάζονται να κάνουν στο εξής πραγματικότητα οι απόφοιτοι των λυκείων της Μεσσηνίας που εισάγονται στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χάρη στους βαθμούς που έγραψαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 

3ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Παναγιώτης Μπουζιάνης με ΒΠ 18,7 λέει στην "Ε" πως τον ενδιαφέρει η Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών. Ο ίδιος έχει χόμπι τη μουσική, αφού παίζει πιάνο και ηλεκτρική κιθάρα.

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πρώτος στο σχολείο με ΒΠ 18,5 είναι ο Λευτέρης Αθηναίος-Αθηνάδης, ο οποίος θέλει να περάσει στο ΕΜΠ στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Με τη μουσική θα συνεχίσει να ασχολείται ερασιτεχνικά, ως χόμπι. Του έλειψαν οι έξοδοι, αλλά τα κατάφερε στηριζόμενος στις προσωπικές του δυνάμεις και με σύστημα στο διάβασμα. 

Από το ίδιο σχολείο η Ολγα Γραμματικοπούλου έχει ΒΠ 16,92, η Βασιλική Νικολακοπούλου 17,75, ο Βασίλης Σπυρόπουλος 16,28 και η Κυριακή Πανταζάρα 15,57. 

 

ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗΣ

Η Λέα Ομπερμούλερ έβγαλε ΒΠ 17,72 και είναι πρώτη στο σχολείο, αν και είναι μόλις... τέσσερα χρόνια στη χώρα! Οχι μόνο κατάφερε να μιλά και να γράφει ελληνικά, αλλά και να τα πάει πολύ καλά στις εξετάσεις.  Η ίδια ερχόταν στην Ελλάδα για διακοπές, αφού εδώ βρισκόταν ο πατέρας της και για μόνιμα εγκαταστάθηκε στη Γ’ Γυμνασίου. Θα δηλώσει πιθανότατα το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών αν και δεν είναι ακόμα σίγουρη, καθώς σκέπτεται μήπως ζήσει για ένα χρόνο στην Αγγλία. Η Λέα δηλώνει πως χωρίς την υποστήριξη της οικογένειάς της, ειδικά του πατέρα της, και των καθηγητών στο σχολείο, δε θα μπορούσε να τα είχε καταφέρνει.

Η Ευαγγελία-Ευγενία Περδικέα έχει ΒΠ 16,27 και θα δηλώσει το Φυσικό της Πάτρας, αφού είναι η πρώτη της επιλογή και η προτίμησή της εδώ και ένα χρόνο. "Η χρονιά κύλησε σχετικά καλά αν και υπήρχε μεγάλη πίεση" παραδέχεται.

 

ΛΥΚΕΙΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

Ο Χρυσοβαλάντης-Παναγιώτης Αγγελόπουλος έδινε για δεύτερη χρονιά και συγκέντρωσε 19.224 μόρια για το 5ο πεδίο και 18.941 για το 2ο και το 4ο πεδίο.

 

ΛΥΚΕΙΟ ΠΥΛΟΥ

Η Αναστασία Σάκκουλα έχει ΒΠ 18,77 και θέλει να περάσει στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αθήνα, αφού της αρέσουν τα Οικονομικά. Δεν είχε καθόλου άγχος και το διάβασμά της ήταν... ψύχραιμο και διαρκούσε λίγες ώρες!

Η πρώτη επιλογή του Δημήτρη Λύρα θα είναι η Φαρμακευτική και αφού έχει συγκεντρώσει 18.023 μόρια, μάλλον είναι πολύ κοντά στο να τα καταφέρει. Ο ίδιος θέλει να ευχαριστήσει τους καθηγητές και τους γονείς του για τη στήριξη. Να θυμίσουμε ότι ο Δημήτρης στον περσινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας είχε έρθει 14ος!

Η Αθηνά Διπλάρη με ΒΠ 17,13 και από τη θετική κατεύθυνση θέλει να περάσει στη Βιολογία. Τη θεωρεί ενδιαφέρουσα επιστήμη και γι΄ αυτό την επέλεξε. Για το καλοκαίρι θα κάνει μπάνια και θα ξεκουραστεί.

 

ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΘΩΝΗΣ

 

Από το σχολείο η πρώτη ήταν με 17,43 ΒΠ, η Καλλιόπη Γκόνη από τα Περιβολάκια Πυλίας.