Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 10:07

Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας: 69η επέτειος από τη ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι

69 χρόνια μετά το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε σε περίοδο πολέμου από τις ΗΠΑ με τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι που είχε σαν αποτέλεσμα 300.000 άνθρωποι να γίνουν  ολοκαύτωμα.

Ομως οι ιμπεριαλιστές 69 χρόνια μετά συνεχίζουν να δολοφονούν τους λαούς στη Γιουγκοσλαβία, στο  Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Συρία, στην Παλαιστίνη (που μέσα σε είκοσι περίπου μέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 1650 άτομα κυρίως άμαχοι και μεταξύ τους πολλά παιδιά και υπάρχουν και 7000 τραυματίες), στην Ουκρανία, Κεντρική Αφρική.

Σκοπός τους το μοίρασμα των αγορών, τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων ενέργειας  για να πλουτίζουν τα μονοπώλια και να εδραιώνεται η εξουσία τους.

Με την καταστροφή των χημικών της Συρίας στα ανοικτά της Κρήτης και της Πελοποννήσου με την συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως για τους ιμπεριαλιστές το περιβάλλον και οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν καμιά αξία όταν πρόκειται για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς τους.

Παλεύουμε και απαιτούμε άμεσα:

• Να σταματήσουν άμεσα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η σφαγή των λαών Παλαιστίνης - Συρίας - Ουκρανίας.

• Να ακυρωθούν από την ελληνική κυβέρνηση τα στρατιωτικά και όλες οι συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας της χώρας μας με το Ισραήλ.

• Να κλείσει η βάση της Σούδας και να καταργηθούν τα ΝΑΤΟϊκά Στρατηγεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.

• Καμιά ελληνική συμμετοχή και καμιά διευκόλυνση για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με την επιστροφή των ένστολων που βρίσκονται  εκτός συνόρων.

• Αποδέσμευση της χώρας μας από όλες τις λυκοσυμμαχίες, έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΕ.

• Να μην χρησιμοποιείται το αεροδρόμιο της Μεσσήνης στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

• Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

 

Για την Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας

Δημ. Σταυρόπουλος