Σάββατο, 09 Αυγούστου 2014 13:11

Σε 8 αριστούχους της Καλαμάτας: 4.800 ευρώ από την υποτροφία Λ. Σκιά

Γράφτηκε από την

Τις επιταγές, ύψους 4.800 ευρώ η καθεμία, που αντιστοιχούν στις υποτροφίες Λυκούργου Σκιά για το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014, επέδωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας σε νέους δικαιούχους και εκπροσώπους τους. Ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι ο Δήμος Καλαμάτας, αξιοποιώντας τα ακίνητα που κατέλιπε ο αείμνηστος Λυκούργος Σκιάς, θα φροντίσει να αυξηθεί ο αριθμός των υποτροφιών.

Οι υποτροφίες δίνονται σε φοιτητές από τα έσοδα των τριών ακινήτων του κληροδοτήματος Λ. Σκιά (στην κεντρική πλατεία και στον πεζόδρομο της Αριστομένους).

Οι νέοι υπότροφοι είναι: Μαυριτσάκης Παναγιώτης του Ιωάννη, Ηλιόπουλος Παναγιώτης του Αναστασίου, Ζέρβα Μαρία του Δημητρίου, Σπηλιόπουλος Απόστολος του Αναστασίου, Κομποχόλη Γεωργία του Γεωργίου, Πλιού Γεωργία του Παναγιώτη, Καρκαλούτσου Μυρτώ του Παρασκευά και Αλαγάς Ραφαήλ - Κωνσταντίνος του Παναγιώτη.

 

Στην Επιτροπή που επιλέγει τους υποτρόφους, δεν μετέχει εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, αλλά τη συγκροτούν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.