Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 11:20

Ηλεκτρονικούς υπολογιστές προσέφεραν οι Αρκάδες ομογενείς στα δύο ειδικά σχολεία της Τρίπολης

Γράφτηκε από την
Ηλεκτρονικούς υπολογιστές προσέφεραν οι Αρκάδες ομογενείς στα δύο ειδικά σχολεία της Τρίπολης

Ηλεκτρονικούς υπολογιστές κι ένα κλιματιστικό μηχάνημα, για τις ανάγκες των ειδικών σχολείων της Τρίπολης, προσέφεραν οι Αρκάδες ομογενείς με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις συνδρομές και τη χοροεσπερίδα που πραγματοποιήθηκε περίπου πριν από ενάμιση μήνα κατά τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συνεδρίου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά εμπράκτως ότι ανταποκρίνονται όπου υπάρχουν ανάγκες στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

 

Σήμερα σε μια σεμνή τελετή στο παλαιό δημαρχείο Τρίπολης, παρουσία του δημάρχου, Δημήτρη Παυλή και του προέδρου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Βασίλη Γιαννακάκου, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας, Χρήστος Τσιμόγιαννης, παρέδωσε σε εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου Τρίπολης και του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κάψια τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ένα κλιματιστικό μηχάνημα.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας ανέφερε ότι ως απόδημοι θεώρησαν καθήκον τους να κάνουν μια δωρεά στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, γι' αυτό και το συμβούλιο αποφάσισε να κάνει αυτή τη δωρεά στα σχολεία που φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Τρίπολη και στο Κάψια. Ο κ. Τσιμόγιαννης πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή αυτό μπορούσαν να προσφέρουν και εξέφρασε την ελπίδα η δωρεά τους να πιάσει τόπο για το καλό των παιδιών που έχουν ανάγκη και τη συμπαράσταση όλων.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, σημείωσε ότι είναι ημέρα χαράς και πως πρόκειται για μια προμήθεια που ήταν αναγκαία για τα δύο σχολεία και θα εξυπηρετήσει σημαντικά εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ ευχαρίστησε, μέσω του προέδρου της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας, όλους τους απόδημους Αρκάδες, επισημαίνοντας ότι διαχρονικά οι ομογενείς Αρκάδες βοηθούν τον τόπο τους.

Τέλος, και οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων που παρέλαβαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους απόδημους και τόνισαν πως τα μηχανήματα είναι αναγκαία και η δωρεά θα αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: kalimera-arkadia.gr


NEWSLETTER