Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 22:53

Οι εισαχθέντες στις σχολές της Καλαμάτας ζητούν μετεγγραφή

Γράφτηκαν αλλά... θέλουν να φύγουν από τα τμήματα του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα οι περισσότεροι από τους εισαχθέντες από τις πανελλαδικές εξετάσεις 2014. Οι εγγραφές τελείωσαν την Παρασκευή το μεσημέρι και σε ένα μεγάλο ποσοστό, οι φοιτητές δείχνουν πως θέλουν να σπουδάσουν σε άλλη πόλη, γι' αυτό και εξέφρασαν εγγράφως την επιθυμία τους για μετεγγραφή. 

Συγκεκριμένα ζητεί μετεγγραφή για άλλο ίδρυμα το 62% των φοιτητών που γράφτηκαν στις πανεπιστημιακές σχολές της Καλαμάτας. Μικρότερο ποσοστό ζητεί μεταγραφή και από τις σχολές του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Οσον αφορά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στην Καλαμάτα, στο Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας γράφτηκαν όλοι όσοι πέρασαν, δηλαδή 122, από τους οποίους όμως οι 80 θέλουν μετεγγραφή κυρίως για Αθήνα. Στη Φιλολογία γράφτηκαν οι 149 από τους 154 και οι 90 ζήτησαν μετεγγραφή.

Οσον αφορά το ΤΕΙ Πελοποννήσου, στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής γράφτηκαν ως εξής: 195 από τους 200 που πέρασαν στο τμήμα. Επίσης από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών γράφτηκαν οι 154 από τους 175. Στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας οι 161 από τους 175. Στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων γράφτηκαν οι 164 από τους 178 και στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων οι 143 από τους 154. Τέλος, στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών στη Σπάρτη γράφτηκαν οι 166 από τους 175. Οπως διευκρινίστηκε από τη γραμματεία του ΤΕΙ, οι σπουδαστές καταθέτουν όχι αίτηση, αλλά  δηλώνουν την επιθυμία τους να σπουδάσουν σε άλλη πόλη. Την αίτηση την κάνουν στο αντίστοιχο τμήμα που θέλουν να μετεγγραφούν. Το ποσοστό των σπουδαστών που ζητεί μετακίνηση είναι μεγάλο. Για παράδειγμα στη Σχολή Υγείας οι αιτήσεις είναι 80. 

 

Να αναφερθεί ακόμη ότι μέχρι και σήμερα μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι νεοεισαχθέντες σπουδαστές του ΤΕΙ Πελοποννήσου, που θέλουν να μείνουν στη Σπουδαστική Εστία του ΤΕΙ Πελοποννήσου (Λακωνικής και Σφακιανάκη) το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 2015. Τα χαρτιά υποβάλλονται στο Γραφείο του Τμήματος Σπουδαστικής Μέριμνας (90Α) του ΤΕΙ Πελοποννήσου 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι. Πληροφορίες παρέχονται τόσο από την ιστοσελίδα του ΤΕΙ Πελοποννήσου (www.teikal.gr) όσο και από τη Σπουδαστική Λέσχη (κ. Αλεξοπούλου 27210 45290).