Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014 11:19

Ενημερωτικές συγκεντρώσεις στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Καλαμάτας

Δύο ενημερωτικές συναντήσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς διοργανώνει την ερχόμενη εβδομάδα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, στις οποίες θα γίνει παρουσίαση των προγραμμάτων του ΚΠΕ της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και των άλλων αντίστοιχων Κέντρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Οι συναντήσεις, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, υλοποιούνται στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» στον άξονα Περιβάλλον και Φυσική Ασκηση και περιλαμβάνουν:

α) Ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τις δράσεις και τα θεματικά δίκτυα Π.Ε. που συντονίζει ή συμμετέχει το ΚΠΕ Καλαμάτας και τα ΚΠΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου (Καστρίου, Μολάων, Νέας Κίου, Σικυωνίων).

β) Δραστηριότητες στο πεδίο από τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Καλαμάτα, από το Κάστρο ως την Παραλία, περιβάλλον και ιστορία» και «Επιστήμονες του γλυκού νερού», που υλοποιεί το ΚΠΕ Καλαμάτας. 

Οι ενημερωτικές συναντήσεις θα υλοποιηθούν από την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Καλαμάτας, η πρώτη στην περιοχή της Μαρίνας και του Νέδοντα, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, από τις 5 το απόγευμα ωως τις 8 το βράδυ και η δεύτερη την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, τις ίδιες ώρες, στην πλατεία Φραγκόλιμνας και σε επιλεγμένα σημεία του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας.

Οι συναντήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «συμβάλλουν στο "Κοινωνικό Σχολείο" και στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών για την υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα των ΚΠΕ και για την ένταξή τους σε θεματικά δίκτυα ΠΕ». 

 

Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ οι ενδιαφερόμενοι -γονείς και εκπαιδευτικοί- μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και στις δύο συναντήσεις, α) ηλεκτρονικά σε αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα του Κ.Π.Ε. Καλαμάτας και β) τηλεφωνικά  στο 27210 62299, εργάσιμες ημέρες από τις 9 π.μ. ως τις 2 μ.μ., για την πρώτη συνάντηση, έως την Τρίτη 7 Οκτωβρίου και για τη δεύτερη συνάντηση έως την Πέμπτη 9 του μήνα.