Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 09:46

Ετοιμασίες για τη βαρκάδα στον Αρι

Ετοιμασίες για τη  βαρκάδα στον Αρι


Εκδήλωση για την προβολή του ποταμού Αρι και την αναγκαιότητα της προστασίας του, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Στη γέφυρα του Αρι στο Ασπρόχωμα (νοτιοδυτικά από τον κόμβο Ζαφείρη), κοντά στο γήπεδο, προβλέπονται βαρκάδα με κανό και ποδήλατα θαλάσσης, ιππική επίδειξη και βόλτα με άμαξα, παραποτάμια ποδηλατάδα, επίδειξη καλαθοπλεκτικής με τα καλάμια του ποταμού, καθώς και προβολή της πανίδας του ποταμού. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του πρωτοελλαδικού μεγάρου στα Ακοβίτικα, που βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού, κοντά στη Διασπορά.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Καλαμάτας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροχώματος - Δυτικής Παραλίας "Ο Ποσειδών" και το Τοπικό Συμβούλιο Ασπροχώματος, με την ευκαιρία καθαρισμού του ποταμού. Συνεργεία του δήμου και χθες πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού του χώρου και διαμόρφωσης θέσεων με γκρέιντερ, καθώς και πρόσβασης στο ποτάμι με την τοποθέτηση σκάλας. Ακόμα, έγιναν δοκιμαστικές βόλτες με κανό από μέλη του Συλλόγου "Ποσειδών", ενώ στον καθαρισμό μετείχε και βάρκα με μηχανή από τον Αίολο.