Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 08:32

Παρουσίασαν το ρομπότ τα παιδιά του 6ου Γυμνασίου (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Παρουσίασαν το ρομπότ τα παιδιά του 6ου Γυμνασίου (φωτογραφίες)

Με στόχο τη διάκριση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής (World Robotics Olympiad) που θα πραγματοποιηθεί στο Σότσι της Ρωσίας, 21 με 23 Νοεμβρίου, προετοιμάζεται η Ομάδα Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας η οποία χθες πραγματοποίησε επίδειξη κατασκευής και λειτουργίας του ρομπότ που θα λάβει μέρος στο σημαντικό αυτό διαγωνισμό, στον οποίο θα συμμετάσχουν 800 με 1.000 ομάδες απ' όλο τον κόσμο.


Η επίδειξη έγινε στο "Messinian Bay", όπου ο  καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου π. Σωτήριος Μαστέας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη διάκριση που έλαβε αποσπώντας τη 2η θέση στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που διοργάνωσε η WRO (World Robotics Olympiad) Hellas αλλά και στα μαθήματα που γίνονται στο σχολείο, στα οποία συμμετέχει σημαντικός αριθμός μαθητών.
Η Ομάδα Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας αποτελείται από τους μαθητές Αναστάσιο Καπετανάκη, Κωνσταντίνο Μακρή και Αγγελο Παλιάκο. Πρόκειται για τους 3 μαθητές που συμμετέχουν στην προσπάθεια η οποία ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή και άλλων μαθητών του σχολείου. Τα 3 παιδιά κατάφεραν να κατασκευάσουν το ρομπότ μέσα σε μόλις 40 λεπτά και να ολοκληρώσουν την άσκηση σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Στόχος είναι να περισυλλεγούν με επιτυχία και να απορριφθούν τα σκουπίδια του διαστήματος που υπάρχουν στην πίστα τους.
Η ομάδα στοχεύει ψηλά κι έχει δίπλα της μεταξύ άλλων, τους γονείς των μαθητών, τη σχολική κοινότητα, την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, το Δήμο Καλαμάτας αλλά και χορηγούς. Ωστόσο, στην απουσία της Πολιτείας, παρά το γεγονός πως οι διαγωνισμοί αυτοί είναι υπό τη σκέπη του υπουργείου Παιδείας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Στάθης Μακρής.

Κ.Δ.


NEWSLETTER