Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 17:46

Το σπήλαιο Ξαστέρι στο χώρο του σκουπιδοεργοστασίου

Το σπήλαιο Ξαστέρι στο χώρο του σκουπιδοεργοστασίου

Τις καταπληκτικές φωτογραφίες από το σπήλαιο Ξαστέρι, κοντά στην Καλλιρρόη, στο χώρο που προβλέπεται να φτιαχτεί το εργοστάσιο σκουπιδιών, έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος των Απανταχού Κωνσταντιναίων.

«Θα τολμήσουν να γκρεμίσουν το δημιούργημα χιλιάδων χρόνων της φύσης και να φτιάξουν σκουπιδοεργοστάσιο - καρκινοχωματερή; Δε θα τους το επιτρέψουμε. Θαυμάστε το δημιούργημα της φύσης!!!», τονίζει ο σύλλογος, που είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της δημιουργίας του εργοστασίου.
Οπως αναφέρει, «οι φωτογραφίες λήφθηκαν από τον πρόεδρο και τα μέλη της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας του Τμήματος Μεσσηνίας, τους οποίους και ευχαριστούμε δημόσια  για αυτή την μεγάλη τους ανακάλυψη». Σημειώνει ότι «η εξερεύνηση των σπηλαίων θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με τη συμμετοχή και άλλων κρατικών υπηρεσιών μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού».

Ο Σύλλογος των Απανταχού Κωνσταντιναίων ευχαριστεί δημόσια «τους Καλλιρροΐτες που με τις προσπάθειές τους βοήθησαν σε αυτή την ανακάλυψη: Τον εμπνευστή και πρωτεργάτη της κίνησης Μίμη Γκότση. Τους βασικούς συμπαραστάτες και αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια Φώτη Γιαννόπουλο, Τούλα και Γιώργο Γιαννόπουλο και Χρήστο Κυριακόπουλο». Και παρατηρεί «να 'σαστε όλοι καλά και όλοι εμείς οι συντοπίτες σας είμαστε μαζί σας στην κοινή προσπάθεια για την αποτροπή της κατασκευής σπουπιδοεργοστασίου -καρκινοχωματερής στη θέση Ονι της Καλλιρρόης».