Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 20:23

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο αλληλέγγυο "Σχολείο μας"

Γράφτηκε από την
Συνεχίζονται οι εγγραφές  στο αλληλέγγυο "Σχολείο μας"

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο αλληλέγγυο "Σχολείο μας" και αυτήν την εβδομάδα, έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας συνεχίζει και αυτήν την εβδομάδα τις εγγραφές σε 35 τμήματα. Οι εγγραφές θα γίνονται από τους γονείς και τους κηδεμόνες έως την Παρασκευή από τις 5.15 μ.μ. έως τις 7.45 μ.μ. στη γραμματεία στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, όπου γίνονται και τα μαθήματα. 

Οι μαθητές μπορούν να γραφτούν και να συμμετέχουν στα παρακάτω τμήματα που έχουν ακόμα θέσεις ελεύθερες. Τη Δευτέρα: 5 - 6 μ.μ. Μελέτη (βοήθεια στη μελέτη των μαθημάτων), Πρώτες βοήθειες μέσα από το παιχνίδι (μαθαίνουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας). 6 - 7 μ. μ. Δημιουργώ (Δ’ - Στ’) (κατασκευές με φαντασία), Ιταλική γλώσσα και πολιτισμός, Αθλητισμός. 7 - 8 μ.μ. Μελέτη, Φτιάχνοντας παιχνίδια στον υπολογιστή (από Γ' - ΣΤ' τάξη).

Την Τρίτη: 5 - 6 Αθλητισμός και παιχνίδια, 6 - 7 Φιλαναγνωσία (κάθε 15 ημ.), Ψάχνω - ανακαλύπτω - δημιουργώ. 7 - 8 Παραμύθια και μουσικά παιχνίδια (με τη συνοδεία κιθάρας).

Την Τετάρτη: 5 - 6 Παίζω δημιουργώντας παιχνίδια στην αυλή (με καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής), Παίζω με την Αγγλική γλώσσα (Δ’ - Στ’).

6 - 7 Φιλαναγνωσία και μελέτη, Ανακατεύουμε τα υλικά μας, Ζωγραφίζουμε με 1.000 χρώματα (γίνονται μαζί εναλλάξ), Παίζω με την Αγγλική γλώσσα (Δ’ - Στ’) (μέσα από παιχνίδια, ασκήσεις, τραγούδια). 7 - 8 μελέτη, Φιλαναγνωσία και μελέτη, Ανακατεύουμε τα υλικά μας, Κατασκευές με την ομάδα RE:Think (γίνονται εναλλάξ).

Την Πέμπτη: 5 - 6 Δημιουργώ (νηπιαγωγείο, Α' - Γ' τάξη), Ψυχοκινητική έκφραση (νηπιαγωγείο, Α' - Γ' τάξη). 6 - 7 Φιλαναγνωσία (γνωριμία με το μαγικό κόσμο των βιβλίων), Θεατρικό παιχνίδι για τις ανθρώπινες αξίες), Μουσικοκινητική έκφραση, Κατασκευές. 7 - 8 Μελέτη και μαθησιακές δυσκολίες, Παραδοσιακός χορός (Δ’ - Στ’), Αθλητισμός, Πάμε μια βόλτα στη Γαλλία, Τραγουδάμε και χορεύουμε με τα όργανα που φτιάχνουμε (κάθε 15 ημ.).

Την Παρασκευή: 5 - 6 Γνωρίζω την Ιταλία και τη γλώσσα της (για μεγάλα παιδιά και ενήλικες), 6 - 7 Μουσικοκινητική έκφραση (Δ’ - Στ’), 

7 - 8 Μουσικοκινητική έκφραση (νηπιαγωγείο, Α' - Γ' τάξη), δημιουργώ (κάθε 15 ημ.).

Οι γονείς θα πρέπει να δουν προσεχτικά το πρόγραμμα, τις ώρες και τις ηλικίες και να κάνουν την εγγραφή την αντίστοιχη ημέρα (π.χ. αν κάποιος επιλέξει να παρακολουθεί το παιδί του κάθε Τετάρτη το μάθημα "Παίζω με την Αγγλική γλώσσα" θα πρέπει να πάει την Τετάρτη να το γράψει στη γραμματεία και όχι άλλη ημέρα. Θα ακολουθείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Για επικοινωνία: 6977-210336, 6976-390430, 6936-470427.


NEWSLETTER