Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015 11:27

Συνεργασία Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας με τους «Φίλους της Μαρίας Κάλλας»

Γράφτηκε από την
Συνεργασία Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας με τους «Φίλους της Μαρίας Κάλλας»

Η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία και ο σύλλογος "Οι Φίλοι της Μαρίας Κάλλας" συνεργάζονται για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετάνια", πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη για ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με την ανάπτυξη και ανάδειξη της Μεσσηνίας, με επίκεντρο την παγκόσμια φήμη της Μαρίας Κάλλας και τις δράσεις που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν.

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκ μέρους του συλλόγου "Οι Φίλοι της Μαρίας Κάλλας", ο πρόεδρος Φίλιππος Μπάμης, ο αντιπρόεδρος Παύλος Γκραίκης, το Ιδρυτικό μέλος Margaret Melmper και εκ μέρους της Αμφικτιονίας ο αντιπρόεδρος Σταύρος Γιαννόπουλος, ο Παναγιώτης Λούτος - πρόεδρος των Τριφυλιακών Συλλόγων, η Μαρία Λιακάκη - πρόεδρος του Συλλόγου Σιδηροκαστριτών, ο Γιάννης Πράνταλος και εξ αποστάσεως οι Θανάσης Ψαρούλης και Παναγιώτης Μπαζίγος.

Στη σύσκεψη διατυπώθηκαν σκέψεις και έγιναν προτάσεις για δράσεις σχετικά με την ανάδειξη του του Νεοχωρίου Ιθώμης, την

ολοκλήρωση της μελέτης και την αποκατάσταση του πατρικού σπιτιού της Μαρίας Κάλλας, και την πορεία την πορεία ολοκλήρωσης της ταινίας για τη Μαρία Κάλλας που η Αμφικτιονία έχει αναθέσει στο σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα.

 

Η σύσκεψη συνεχίστηκε με επίσκεψη στο New York College, επί της Λεωφόρου Αμαλίας, και συνάντηση με τον πρόεδρο του κολεγίου Ηλία Φούτση και τον αντιπρόεδρο Νίκο Κατσαρό, υποστηρικτές αυτών των προσπαθειών.


NEWSLETTER