Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 17:06

"Ο ρόλος της γυναίκας στο χώρο της τεχνολογίας" από την επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ Suzanne Lawrence

Το σημαντικό ρόλο της γυναίκας στον χώρο της τεχνολογίας επεσήμανε η επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Suzanne Lawrence, με αφορμή την παρουσία της ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας στην Καλαμάτα, στο πρόγραμμα του Mataroa “CodeGirls”,  που υλοποιείται στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Αναφορικά με το ρόλο της γυναίκας στην τεχνολογία, εκτιμά πως η συμμετοχή νέων κοριτσιών σε δράσεις όπως η συγκεκριμένη, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αφού αποδεικνύεται πλέον πως δεν υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ γυναικών και αντρών και δίνει ελπίδα για το αύριο, καθώς έχουν αντιληφθεί πως πρόκειται για κάτι που θα χρειαστούν στο μέλλον. 

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, όπως σημειώνει, ότι ήδη οι μεγαλύτερες ηλικίες γυναικών απευθύνονται στα κορίτσια για να μάθουν αναφορικά με την τεχνολογία αλλά και αντίστροφα σε πολλές περιπτώσεις. Οι μεγάλοι ωστόσο απευθύνονται συχνότερα στους μικρότερους, που έχουν τις δεξιότητες.

Οσον αφορά στη θέση της γυναίκας στο χώρο εργασίας αναφορικά με την τεχνολογία, παρατηρεί πως πλέον όλα έχουν σχέση με την τεχνολογία. Σχολιάζει πως πλέον δεν είναι δυνατόν να περάσει κάποια γυναίκα την ημέρα της χωρίς τη χρήση τεχνολογίας. Για παράδειγμα, όταν η ίδια ξεκίνησε πριν 25 χρόνια δεν υπήρχαν υπολογιστές στην καθημερινότητα, στην εργασία. Πλέον όλα γίνονται μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών και για την εργασία αλλά και για την επικοινωνία των ανθρώπων μεταξύ τους. Τώρα, όπως εξηγεί, οι συνεδριάσεις με την Ουάσιγκτον σε καθημερινή βάση γίνονται μέσω βίντεο, ενώ η τεχνολογία, παρατηρεί πως γενικότερα μας φέρνει όλους πιο κοντά.

Για το αν η τεχνολογία συμβάλλει στην απομάκρυνση από τις χαρές της οικογένειας, συνιστά, τις ώρες που ανήκουν στην οικογένεια, να κλείνουμε ακόμα και τα κινητά, καθώς οι άλλοι περιμένουν από εμάς να δουλεύουμε διαρκώς, ενώ η οικογένεια μας χρειάζεται. 

Κ.Δ.