Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 20:46

Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα πραγματοποιηθεί στις  2 και 3 Απριλίου από τις 8.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί στις πόλεις: Ηράκλειο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργος Ηλείας, Ρόδος, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χανιά.

Η κοινή μέρα όλων των πόλεων θα είναι η Παρασκευή 3 Απριλίου, όπου στις 12.30 το μεσημέρι θα συναντηθούν με τηλεδιάσκεψη.

Το φεστιβάλ έχει σκοπό: Το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, την ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών και εκπαιδευτικών, την παρουσίαση πρωτότυπων έργων σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και στην ευρύτερη κοινωνία, την ενημέρωση σχετικά με τις μαθησιακές δραστηριότητες που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση, καθώς και διάδοσης των δραστηριοτήτων αυτών.

Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), με σκοπό την παρουσίαση έργων ψηφιακής δημιουργίας, που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο των μαθημάτων Πληροφορικής, στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής, Πολιτιστικών, Αγωγής Υγείας) καθώς και έργων Ερευνητικών εργασιών (Project).

Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Μεσσηνία, πραγματοποιείται: υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργανώνεται από τη Σύμβουλο Πληροφορικής Μεσσηνίας – Λακωνίας Δρ. Σπάλα Γεωργία, την οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υποστηρίζεται από το Δήμο Καλαμάτας. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες (ιστορικό, προϋποθέσεις συμμετοχής, υλικό) για το φεστιβάλ από την ιστοσελίδα http://www.digifest.info