Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 19:08

Καλύτερη Παρουσίαση σε διαγωνισμό Ρομποτικής

Το βραβείο της Καλύτερης Παρουσίασης κέρδισε ομάδα από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, στην τελική φάση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έγινε το Σάββατο στην Αθήνα.

Η ομάδα “RobotMasters” από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, προκρίθηκε καταρχάς στις 9 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και τελικά βραβεύτηκε στις ειδικές κατηγορίες, κερδίζοντας το βραβείο της Καλύτερης Παρουσίασης.

Οι “RobotMasters” αποτελούνταν από τους Γεώργιο Γιαννακόπουλο, Δημήτριο Μπουγά, Γεώργιο Νταγιόπουλο, Κωνσταντίνο Ξηρογιάννη, Αναστάσιο Πάστρα και Γεώργιο Τσούκλερη. Υπεύθυνος εκπαιδευτικός ήταν ο Χαράλαμπος Βασιλαδιώτης και την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Κωνσταντίνος Κοτταρίδης. Οι μαθητές αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα διάσημο μεσσηνιακό προϊόν, το ελαιόλαδο. Κατασκεύασαν, λοιπόν, μια μακέτα που αναπαριστούσε τη συγκομιδή της ελιάς από ένα μηχανισμό που ράβδιζε το δέντρο, ενώ στη συνέχεια υπήρχαν άλλοι δυο μηχανισμοί που αναπαριστούσαν την παραγωγή του ελαιολάδου καθώς και την εμφιάλωσή του. H μεστή παρουσίαση και η πλούσια παροχή πληροφοριών για το διάσημο μεσσηνιακό προϊόν, κέρδισαν τους κριτές και χάρισαν στους “RobotMasters” μια σπουδαία διάκριση.  

Στον Ομιλο Ρομποτικής του σχολείου συμμετέχουν και οι καθηγητές του σχολείου Γεώργιος Χριστάκης και Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος.

Στον τελικό συμμετείχαν 26 συνολικά ομάδες από όλη την Ελλάδα ενώ υπήρξε και η παρουσία δυο ομάδων από τη Μεσσηνία, οι οποίες συμμετείχαν στην τελική φάση έχοντας κατακτήσει τις δυο πρώτες θέσεις στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Πελοποννήσου. Στην α΄ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής Δημοτικών Σχολείων συμμετείχαν 520 σχολεία.