Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 18:52

Βραβείο σύνθεσης μουσικής για την ταινία “Η τελική ευθεία” στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Βραβείο σύνθεσης μουσικής για την ταινία “Η τελική ευθεία” στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Το Δεύτερο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία Σύνθεσης Πρωτότυπης Μουσικής κέρδισε ομάδα μαθητών του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ενας πλανήτης … μια ευκαιρία».

Αυτή ήταν μία διοργάνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας και της ΝΕΡΙΤ. Οι μαθητές συμμετείχαν με την ταινία μικρού μήκους «Η τελική ευθεία».

Η διάκριση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη επιτυχία και τιμή για το σχολείο τόσο λόγω της φύσης του διαγωνισμού, καθώς η σύνθεση ταινίας μικρού μήκους αποτελεί πολύπλοκο project για μαθητές των συγκεκριμένων ηλικιών, όσο και λόγω του αριθμού των συμμετεχόντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν 4.000 μαθητές από 170 περίπου σχολικές μονάδες πανελληνίως. Αυτό έγινε γνωστό από τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι στο σχολείο.

Ειδικότερα, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά που έλαβαν μέρος και βραβεύτηκαν είναι οι: Νικόλαος Αντωνόπουλος, Γεώργιος Πουλίτσης, Παναγιώτης Γκούζος, Νεφέλη Κοσμά, Ειρήνη Κοτταρίδη, Ιωάννα Κουτέλα, Ελπίδα Μαργέλη, Αγγελική Μοίρα – Αξιοτοπούλου, Αναστασία Μπακράτση, Διονύσιος Παυλόπουλος και ο μαθητής Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε τη σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής για την ταινία. Συντονιστές και επιβλέποντες της όλης προσπάθειας ήταν οι εκπαιδευτικοί: Ιωάννης Πλάγος, Ανδριάνα Χριστοπούλου, Χριστίνα Δίμιζα, Κωνσταντίνα Κορμά. Σημαντική τέλος υπήρξε η βοήθεια σε τεχνικό επίπεδο του Αναστασίου Ψυχογυιόπουλου, καθώς επίσης και του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος  παραχώρησε την άδεια χρήσης των χώρων του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας για τα γυρίσματα της ταινίας. 

Η υπόθεση της ταινίας «Η τελική ευθεία» πραγματεύεται την προσπάθεια ενός νέου – πολλά υποσχόμενου – αθλητή, ο οποίος εξαιτίας ενός τυχαίου τραυματισμού υποκύπτει τελικά στον πειρασμό της χρήσης ουσιών προκειμένου να βελτιώσει την απόδοσή του. Παρά τη σύντομη διάρκεια της ταινίας και ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ταινία «βωβού κινηματογράφου», οι μαθητές μέσω της εκφραστικότητάς τους και του υποκριτικού τους ταλέντου, καθώς και μέσω της πρωτότυπης μουσικής η οποία εμπνεύστηκε και γράφτηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη ταινία, κατόρθωσαν να συγκινήσουν τους κριτές και να περάσουν το μήνυμα τους: «Αθλητισμός με ουσία … χωρίς ουσίες».

Η προβολή της ταινίας και η παρουσίαση της πρωτότυπης μουσικής θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στο υπουργείο Πολιτισμού τη Δευτέρα 11 Μαΐου. Εκεί θα βραβευτούν και τα σχολεία.