Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 20:31

Εθελοντικός καθαρισμός στο πλαίσιο του “Let’s do it Greece”

Εθελοντικός καθαρισμός στο πλαίσιο του “Let’s do it Greece”

Το πάρκο απέναντι από το Δημαρχείο Καλαμάτας (σχοινιά), καθάρισε την Κυριακή, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Μικροί και μεγάλοι καθάρισαν το πάρκο και ενημέρωσαν τους περαστικούς για το πόσο σημαντικό είναι να διατηρούν καθαρή την πόλη στην οποία ζούνε. Ο καθαρισμός έγινε στο πλαίσιο του “Let’s do it Greece”.

Στην εθελοντική δράση “Let’s do it Greece” πήρε μέρος και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας με τον καθαρισμό του παρόχθιου πάρκου του Νέδοντα

Το ΚΠΕ Καλαμάτας υποδέχτηκε μέλη της ομάδας «Πάμε βόλτα» και εθελοντές μαθητές με τους γονείς τους, την Κυριακή το πρωί, με στόχο την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την υλοποίηση δράσης καθαρισμού του παρόχθιου πάρκου του Νέδοντα.

Οι μικροί εθελοντές έφτιαξαν πινακίδες με θέμα τη διατήρηση της καθαριότητας του πάρκου και την ανακύκλωση. Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του παρόχθιου πάρκου του ποταμού Νέδοντα από τις 11.00 έως τις 12.00 και έπειτα οι μαθητές τοποθέτησαν τις πινακίδες σε δέντρα και σε εμφανή σημεία κατά μήκος του πάρκου ώστε να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους επισκέπτες.

Η συμμετοχή των εθελοντών, και κυρίως των παιδιών, ήταν σπουδαία και παρόλο που είχε ζέστη και σκόνη στην ατμόσφαιρα, όλοι εργάστηκαν με ζήλο και απέδωσαν τα μέγιστα ώστε να ομορφύνει και να «ανασάνει» το πάρκο. 

To 1ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρων συμμετείχε στη δράση Let `s do it  με εθελοντικές δράσεις που ξεκίνησαν από την Παρασκευή και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή. 

Το αντικείμενο της δράσης ήταν η αυλή του Νηπιαγωγείου.

Οι νηπιαγωγοί Βιβή Παντελάκη  και Σοφία Αγγουροδήμου ευχαριστούν  θερμά όλους όσους δούλεψαν εθελοντικά για το καταπληκτικό αποτέλεσμα. 

Στην εθελοντική δράση let’s do it Greece συμμετείχε το 2ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας καθαρίζοντας και διαμορφώνοντας τον προαύλιο χώρο του σχολείου τους όπου τα λουλούδια κατέκλυσαν με τα χρώματα και τις ευωδιές τους τα πάντα.

Μαθητές εκπαιδευτικοί και γονείς όλοι μαζί με πολύ καλή διάθεση και όρεξη για δράση σήκωσαν τα μανίκια και έδειξαν πως όλοι μαζί μπορούν για ένα καλύτερο περιβάλλον. Ενώ κατάφεραν να αξιοποιήσουν αντικείμενα όπως παλιά λάστιχα αυτοκινήτου , τα οποία τα μετέτρεψαν σε όμορφους ανθόκηπους.

Μικροί οικολόγοι μεγάλοι εθελοντές έγιναν οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων στα πλαίσια της εκστρατείας Let; s do it Greece. Οι πράσινες δράσεις του σχολείου θα ολοκληρωθούν σε τρεις Κυριακές.

Η πρώτη Κυριακή που  μόλις πέρασε και ήταν γεμάτη καθαρίσματα, βοτανίσματα και φυτέματα. Η δεύτερη Κυριακή 2 Μαίου θα γεμίσει χρώματα και αρώματα, αφού θα ζωγραφίσουν όλα τα γκρίζα και άσχημα σημεία του και φυτευτούν κάποια φυτά ακόμη.  Η τρίτη Κυριακή 10 Μαίου θα πάρει πιο γαλάζιο χρώμα αφού θα καθαρίσουν την παραλία «Βρωμονέρι». Η τελευταία  δε δράση θα γίνει στα πλαίσια της εκρατείας «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη- πανευρωπαική μέρα καθαρισμού». Την εκστρατεία αυτή στη χώρα μας συντονίζει η Helmepa, της οποία και το σχολείο είναι μέλος  τα τελευταία χρόνια