Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 15:17

Ανησυχία για τα λεφτά της σχολικής εκδρομής στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας

Ανησυχία για τα λεφτά της σχολικής εκδρομής στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας

Ανησυχία υπάρχει στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας σχετικά με το μέλλον της σχολικής τους εκδρομής, καθώς το τουριστικό γραφείο με το οποίο έχουν συνεργαστεί και στο οποίο έχουν δώσει σημαντική προκαταβολή είναι αυτό που την προηγούμενη εβδομάδα άφησε μαθητές σχολείου της Αρτας στη Γενεύη.

Οπως ενημερωθήκαμε από το σχολείο, τις τελευταίες μέρες, αν και έχουν γίνει προσπάθειες επικοινωνίας με το συγκεκριμένο γραφείο, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση σχολείου της Αρτας που ξέμεινε στην Ελβετία, αφού από το τουριστικό γραφείο δεν είχαν πληρωθεί ξενοδοχεία και εισιτήρια επιστροφής, στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας που είχε επιλέξει το ίδιο γραφείο μετά από διαγωνισμό προσφορών για εκδρομή στην Ολλανδία στο τέλος Ιουνίου, για πέντε ημέρες με 35 παιδιά, άρχισε να υπάρχει ανησυχία καθώς έχουν δώσει μια σημαντική προκαταβολή, της τάξεως των 10.000 ευρώ. Ετσι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το γραφείο, κάτι όμως που δεν έχει καταστεί δυνατό και τους έχουν παραπέμψει να επικοινωνήσουν με τον δικηγόρο του γραφείου.

Μπορεί η εκδρομή του σχολείου να μην έχει ακυρωθεί, αλλά όλα αυτά έχουν προκαλέσει έκδηλη ανησυχία και μεγάλους φόβους για τα χρήματα που έχουν δοθεί, καθώς στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν ανάλογες καταγγελίες για το ίδιο τουριστικό γραφείο. Επίσης, σε επικοινωνία που είχε ο διευθυντής του γυμνασίου με συναδέλφους του από άλλα σχολεία που είχαν επιλέξει το ίδιο γραφείο, ενημερώθηκε ότι 3-4 εκδρομές έχουν ακυρωθεί.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης υπάρχει συνεργασία του διευθυντή του σχολείου με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, για να δουν τι θα κάνουν και πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα.

Κ.Μπ.