Τρίτη, 05 Μαϊος 2015 15:14

ΕΟΣ Σπάρτης: Ποδηλατική εξόρμηση στο Βόρειο Ταΰγετο

ΕΟΣ Σπάρτης: Ποδηλατική εξόρμηση στο Βόρειο Ταΰγετο

Ποδηλατική εξόρμηση στο Βόρειο Ταΰγετο διοργανώνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης την Κυριακή 10 Μαΐου στη διαδρομή Τουριστικό – Λουσίνα – Καστόρειο – Σπάρτη.

Η διαδρομή κινείται κατά το μεγαλύτερο μέρος σε δασικούς χωματόδρομους και κατά ένα μέρος στην ασφαλτοστρωμένη οδό Καστορείου – Σπάρτης.

Οσον αφορά το βαθμό δυσκολίας της, χαρακτηρίζεται ως μέτρια. Η διάρκεια της ποδηλατικής διαδρομής είναι περίπου 6 ώρες (χωρίς τις στάσεις).

Η αναχώρηση έχει οριστεί να είναι στις 7.30 το πρωί της Κυριακής με ταξί ή λεωφορείο από το Κλειστό Γυμναστήριο για Τουριστικό Ταϋγέτου (Σιλίμποβες). 

Απαραίτητη για τη συμμετοχή, είναι η καλή φυσική κατάσταση και η σχετική εμπειρία κίνησης σε χωμάτινες διαδρομές. Επιπρόσθετα:  συντηρημένο ποδήλατο βουνού (mountain bike), κράνος, εφεδρικές σαμπρέλες, αντιανεμικό, παγούρι με νερό. Η έλλειψη κάποιου από τα παραπάνω, θα αποτελέσει λόγο αποκλεισμού από τη συμμετοχή στην εξόρμηση. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορεί κανείς να απευθυνθεί το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής στον υπεύθυνο  συντονιστή της εξόρμησης Παναγιώτη Παππά (6945-832701).