Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 16:21

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Διαγωνισμό εισαγωγής και φοίτησης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Διοίκηση υπηρεσιών υγείας και Διαχείριση κρίσεων» προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν στη γραμματεία του προγράμματος σχετική αίτηση υποψηφιότητας από τις 25 Μαΐου έως και τις 3 Ιουλίου είτε αυτοπροσώπως, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Τμήμα Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Λ. Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη και Πλαταιών, 23 100 Σπάρτη Γραμματεία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (υπόψη κ. Κολοβού).

Το πρόγραμμα χορηγεί Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων» στις παρακάτω δύο κατευθύνσεις: Ι. «Επείγουσα φροντίδα υγείας» και ΙΙ. «Οργάνωση και διοίκηση υπηρεσιών υγείας». Το σχετικό Φ.Ε.Κ. των υπουργικών αποφάσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (www.uop.gr & http://sparti.uop.gr/~nosil). 

Οι εισακτέοι για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 θα είναι 40. Το διδακτικό σκέλος του Μ.Δ.Ε. διαρκεί 4 διδακτικά εξάμηνα και ακολουθείται από την εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί, μετά από συνέντευξη και συνεκτίμηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, πτυχιούχοι τμημάτων επιστημών υγείας, ανθρωπιστικών, πολιτιστικών και οικονομικών σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ και τμημάτων αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων του εξωτερικού. Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτές αιτήσεις και υποψηφίων που θα πάρουν πτυχίο μέχρι και την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2015. 

Οι φοιτητές θα κληθούν να καταβάλουν 4.000 ευρώ, που θα καταβληθούν σε δύο ισόποσες δόσεις για όλη τη διάρκεια των σπουδών, εφόσον η μεταπτυχιακή διατριβή ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο μέγιστο διάστημα. Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί και υπότροφοι του Ι.Κ.Υ. ή άλλων Ιδρυμάτων. 


NEWSLETTER