Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 20:42

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα υδροπονίας στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Αυτοδύναμο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ξεκινά το ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, με τίτλο "Γεωργία ελεγχόμενου περιβάλλοντος − υδροπονία". Πρόκειται να λειτουργήσει από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 στο Τμήμα Τεχνολογιών Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Αντικείμενο του μεταπτυχιακού είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδίκευσης στην εφαρμογή των τεχνολογιών ελέγχου των συνθηκών αναπτύξεως των φυτών, μέσω θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικής εφαρμογής στις υψηλής τεχνολογίας εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Στόχος του είναι η ανταπόκριση των εκπαιδευομένων στις τρέχουσες ή στις μελλοντικές ανάγκες, αλλά και στις τεκμηριωμένες ερευνητικές επιλογές, καθώς και η ελκυστικότητα για τους πτυχιούχους άλλων ισότιμων τριτοβάθμιων ιδρυμάτων.

Σκοπός του ΠΜΣ είναι η εκπαίδευση και δημιουργία αποφοίτων με υψηλή κατάρτιση στον τομέα της γεωργίας ελεγχόμενου περιβάλλοντος − υδροπονίας, με υψηλό διεπιστημονικό υπόβαθρο και ειδίκευση στη γεωπονική επιστήμη και τεχνολογία, ο εφοδιασμός τους με την απαραίτητη γνώση και εμπειρία και η παροχή της δυνατότητας για την επαγγελματική και ακαδημαϊκή δραστηριότητά τους, σε εθνικό αλλά και σε διεθνές περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες σύντομα στην ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού. Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, μπορεί επίσης κάποιος να επικοινωνεί με τον επίκουρο καθηγητή δρ. Αναστάσιο Κώτσιρα: 27210 45177, akotsiras@teikal.gr.