Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 14:38

Εκδρομή και μάθημα στην Αρχαία Μεσσήνη (φωτογραφίες)

Εκδρομή και μάθημα στην Αρχαία Μεσσήνη (φωτογραφίες)

Το χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης επισκέφτηκε το Σάββατο ομάδα 80 ατόμων από την Αθήνα, στο πλαίσιο επιμορφωτικού μαθήματος.

Το μάθημα αφορούσε το θεματικό πεδίο «Αρχαιολογία και διαχείριση πολιτισμικής κληρονομιάς» της «Εκπαίδευσης ενηλίκων» του φορέα «Ακαδημία Πλάτωνος – Η Πολιτεία και ο πολίτης».

Οι εκπαιδευόμενοι προσπάθησαν να «αναγνώσουν» τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και τα μνημεία του ως κοινωνικό αγαθό, που ανήκει όχι μόνο στις τωρινές, αλλά και στις επερχόμενες γενιές,, υιοθετώντας τις αρχές της αειφορίας.

Το επιτόπιο μάθημα έγινε από την επίκουρο καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ιωάννα Σπηλιοπούλου (Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Καλαμάτας), που δίδαξε κατά την τριετία 2012 - 2015 το μάθημα «Ζητήματα διαχείρισης πολιτισμικής κληρονομιάς» του προγράμματος, με την υποστήριξη του μεταπτυχιακού της φοιτητή, Δημητρίου Σταματόπουλου διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Λεείκων Καλαμάτας καθώς και της φιλολόγου του Γυμνασίου Παραλίας Καλαμάτας Μαρίας Σταματοπούλου, μεταπτυχιακής φοιτήτριας στη διά βίου μάθηση και συνεχιζόμενη εκπαίδευση. Την ομάδα συνόδευσε η υπεύθυνη του Θεματικού Πεδίου 6, δρ. Εύη Εξάρχου, η οποία διοργάνωσε και την εκδρομή.