Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 09:02

Εχθρούς στην Τριφυλία βλέπει η υπεύθυνη του Συλλόγου "Αρχέλων"

Γράφτηκε από τον

Για εχθρική στάση μερίδας της κοινωνίας και της δημοτικής αρχής Τριφυλίας απέναντι στο Σύλλογο “Αρχέλων” έκανε λόγο η υπεύθυνη περιβαλλοντικής πολιτικής του συλλόγου, Παναγιώτα Θεοδώρου, σε δηλώσεις της στο περιθώριο της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη στην περιοχή.

Η κ. Θεοδώρου, ερωτηθείσα αν αισθάνεται να υπάρχει εχθρική στάση απέναντι στο Σύλλογο “Αρχέλων”, απάντησε:

«Από μια μερίδα της κοινωνίας και μια μερίδα του δήμου νομίζω ότι ξεκάθαρα υπάρχει μια εχθρική στάση προς το σύλλογο - ακριβώς γιατί αυτό το οποίο διεκδικούμε είναι να μην γίνεται υπεράσπιση και προάσπιση οικοδομικών συμφερόντων στην περιοχή, αλλά με αντικειμενικότητα και με σωστό σχεδιασμό να προστατευτεί η περιοχή. Να υπάρξει μια ανάπτυξη η οποία θα ωφελήσει ουσιαστικά  την τοπική κοινωνία και να μην είναι ευκαιριακή».

Για το αν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο έργο τους, ανέφερε:

«Σίγουρα με δυσκολίες, γιατί αυτό το οποίο δυστυχώς βλέπουμε είναι η άρνηση διάθεσης συνεργασίας από τη δημοτική αρχή, φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Εχουμε δυσκολίες στο ότι δεν μας δίνεται η δυνατότητα να ενημερώσουμε τον κόσμο, να ενημερώσουμε ειδικά τους επισκέπτες της περιοχής, ώστε να μάθουν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο δήμος αρνείται να μας δώσει άδεια για τον ενημερωτικό μας σταθμό στο Καλό Νερό, ο οποίος υπήρχε στο σημείο αυτό τα τελευταία 20 χρόνια. Βλέπουμε ότι υπάρχει μια άρνηση από το δήμο για συζήτηση, για να μπορέσουμε να βρεθούμε να μιλήσουμε και να δούμε με βάση το διάλογο ποιες είναι οι διαφορές τις οποίες μπορεί να έχουμε.

Και σίγουρα βλέπουμε ότι με τις δηλώσεις ακραίου τύπου, οι οποίες γίνονται, υπάρχει μια διάθεση να φοβηθεί ο κόσμος, να τρομοκρατηθεί και να είναι κατά των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των εθελοντών που έρχονται από όλο τον κόσμο, ακριβώς για να προστατέψουν τις θαλάσσιες χελώνες και να κάνουν τις διακοπές τους.

Είναι σημαντικό ότι ο “Αρχέλων” με ένα πρόγραμμα που έχει από το 1983 στην περιοχή, επί 32 συναπτά έτη, έχει διαφημίσει την περιοχή της Τριφυλίας και τον Κυπαρισσιακό Κόλπο σε όλο τον κόσμο».

Κ.Μπ.