Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 20:45

Μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού στην Πειραματική

Μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού στην Πειραματική

Ξεκινούν στις 2 Οκτωβρίου τα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.

Οπως αναφέρει το σχετικό κάλεσμα της ομάδας, η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, μίμηση, σωματική έκφραση, δραματοποίηση, ασκήσεις ορθοφωνίας, συγκέντρωσης και χαλάρωσης, μουσική, χορό, δημιουργικά παιχνίδια και εικαστικές κατασκευές. Τα παιδιά δουλεύουν συλλογικά, συνειδητοποιώντας τη σχέση τους, τόσο με τον εαυτό τους όσο και με την ομάδα. Η συμμετοχή τους στα εργαστήρια αυτά, τα φέρνει σ’ επαφή με αυτό που λέμε τέχνη και πολιτισμό. Είναι μια μορφή αυτογνωσίας, πνευματικής, ψυχικής καλλιέργειας και σωματικής άσκησης.                                                               Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας οργανώνει κάθε χρόνο, από το 2001, 2 τουλάχιστον τρίμηνους κύκλους θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά από 4 έως 12 χρόνων, γιατί πιστεύει βαθιά στη σημαντική προσφορά του θεατρικού παιχνιδιού στη διαμόρφωση του χαρακτήρα, την κοινωνικοποίηση και τη ψυχαγωγία των προνηπίων, νηπίων και παιδιών που φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

Φροντίζει πάντα να επιλέγει εκπαιδευμένους δασκάλους θεατρικής αγωγής με ιδιαίτερα προσόντα και αγάπη για τα παιδιά.

Δάσκαλοι που θα διδάξουν φέτος θεατρικό παιχνίδι στα εργαστήρια της Πειραματικής Σκηνής είναι ο θεατρολόγος και δάσκαλος θεατρικής αγωγής Σέργιος Σοφικίτης και η μουσικός Κατερίνα Πετρουλάκη. Και οι δυο με μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά.

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 2 και 3 Οκτωβρίου και οι ώρες διαμορφώνονται ως εξής: την Παρασκευή το απόγευμα θα λειτουργήσουν 2 τμήματα για τα μικρότερα παιδιά και το Σάββατο 10 π.μ. - 12 μ. και 12 - 2 μ.μ. για τα μεγαλύτερα παιδιά του δημοτικού.

Τα δίδακτρα για κάθε παιδί είναι 50 ευρώ σύνολο για τους 3 μήνες και για τα αδελφάκια 40 ευρώ.

Οι εγγραφές γίνονται κάθε απόγευμα 7 - 9 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Ευριπίδου 2. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: 27210 21653, 82864, 6971-540945, 69774378279.