Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2015 18:03

Συνεργασία του Ορειβατικού Σπάρτης με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας

Συνεργασία του Ορειβατικού Σπάρτης με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας

Σε μια λιτή τελετή που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στην Πνευματική Εστία Σπάρτης, επισημοποιήθηκε το σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού.

Την 26μελή αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν εκπρόσωποι του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου, του Συλλόγου Φίλων Ταϋγέτου «Λουσίνα» και το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης. 

Το πρώτο μέρος της τελετής έληξε με την ανάγνωση του Πρωτοκόλλου Φιλίας και Συνεργασίας και την υπογραφή του από τους προέδρους των δύο οργανισμών, ενώ ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ακολούθησαν σύντομες εισηγήσεις για ειδικότερα θέματα, όπως αυτή του γραμματέα της ΚΟΜΟΑΑΠ Μιχάλη Σαββίδη για το άθλημα του προσανατολισμού (orienteering) και τις προϋποθέσεις ανάπτυξής του στην Ελλάδα με αφετηρία τη Σπάρτη και τη Λακωνία και του Χρήστου Αλειφέρη για την πρωτοβουλία αλληλεγγύης και εθελοντισμού «Κοινό Λακώνων». Η εκδήλωση έκλεισε με μεστό μήνυμα του Γιάννη Κούρου, υπεραθλητή και πρώτου νικητή του "Σπάρταθλου" και τεχνικού συμβούλου της ΚΟΜΟΑΑΠ.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνεται γνωριμία με το ορεινό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του Δήμου Σπάρτης και επαφές με τους συλλογικούς φορείς της περιοχής που δραστηριοποιούνται σε συναφείς δράσεις, με σκοπό την αξιοποίηση των εμπειριών αυτών για κοινές δράσεις, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, οργανωμένες επισκέψεις κ.ά.