Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 16:28

Μεταπτυχιακό του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Μεταπτυχιακό του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Ξεκινά αυτό το μήνα το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο "Cultural Heritage Materials and Technologies" που οργανώνει το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο "Δημόκριτος" και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Αγγλική γλώσσα και έχει διάρκεια 1 έτους. 

Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η παροχή εξειδικευμένων, σύγχρονων και ανταγωνιστικών επιστημονικών γνώσεων σε πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης στο θεματικό πεδίο της έρευνας και εφαρμογών των νέων τεχνολογιών, για την πολιτισμική κληρονομιά και τα υλικά της. Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι τμημάτων ανθρωπιστικών, θετικών επιστημών και ειδικοτήτων μηχανικών, πανεπιστημίων της Ελλάδας και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων του εξωτερικού, καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.   

Το πρόγραμμα είναι εντατικό, χωρίς δυνατότητα μερικής φοίτησης. Προβλέπεται η δυνατότητα παράτασης ενός επιπλέον εξαμήνου αποκλειστικά για την ολοκλήρωση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Cultural Heritage Materials and Technologies» και δίδονται από τα τηλέφωνα 27210 65145, 27210 65130.