Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 17:51

Εκπαιδευτικοί του 4ου Λυκείου Καλαμάτας επιμορφώθηκαν στο εξωτερικό

Εκπαιδευτικοί του 4ου Λυκείου Καλαμάτας επιμορφώθηκαν στο εξωτερικό

Σχέδιο δράσης με τίτλο «Το ευρωπαϊκό όραμα για το σχολείο μας» υλοποίησε το 4ο Λύκειο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ / Βασική Δράση 1 - Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια του σχεδίου δράσης (σχολικό έτος 2014-2015), πραγματοποιήθηκαν 6 επισκέψεις προσωπικού του 4ου Λυκείου σε χώρες του εξωτερικού για επιμορφωτικούς λόγους. Οι χώρες αυτές ήταν η Ιταλία, η Τσεχία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Σουηδία. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν ήταν οι Κυριακή Κατσίρου, Ελένη Σύρμα, Χριστίνα Μάγκλαρη, Μαρία Βαλσάμη, Μαρία Μαργαρίτη και Ευγενία Πανομήτρου. Το είδος των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων ήταν είτε επιτόπια παρακολούθηση εργασίας (job shadowing) είτε δομημένα εκπαιδευτικά προγράμματα (structured training course). Πιο αναλυτικά: 

Η Κυριακή Κατσίρου -που ήταν και η υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος- συμμετείχε σε επιτόπια παρακολούθηση εργασίας στο σχολείο Liceo statale scientifico e classico "Alessandro Volta", στην πόλη Colle di Val d’ Elsa στην Τοσκάνη της Ιταλίας. 

Η Ελένη Σύρμα συμμετείχε σε δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Πράγα της Τσεχίας. Το θέμα του προγράμματος ήταν "Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Management)" και ο φορέας που το παρείχε ήταν ο International Training Center (ITC).

Η Χριστίνα Μάγκλαρη συμμετείχε σε δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Παρίσι της Γαλλίας. Το θέμα του ήταν "Παιδαγωγικές χρήσεις και ψηφιακοί πόροι στα σχολικά προγράμματα της ευρωπαϊκής συνεργασίας (Usages pédagogiques et des ressources numérique dans les projets scolaires de la coopération européenne), με φορέα υποδοχής τη Ligue française de l’ enseignement.

Η Μαρία Βαλσάμη έλαβε μέρος σε δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Μαδρίτη της Ισπανίας, με θέμα τη "Δημιουργικότητα στη Διδασκαλία και στη Μάθηση με τη χρήση των ΤΠΕ - Η Ψηφιακή Τάξη (Creativity in Teaching and Learning using ICT - The Digital Classroom).

Τέλος, η Μαρία Μαργαρίτη και η Ευγενία Πανομήτρου συμμετείχαν σε δομημένα εκπαιδευτικά προγράμματα, η πρώτη στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και η δεύτερη στην Πιστόια της Ιταλίας, με θέμα "Διαβάζοντας την πόλη (Reading the City)". Ο φορέας υποδοχής ήταν ο Eucourses.eu.