Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 22:20

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (φωτογραφίες)

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (φωτογραφίες)

Επιτυχημένες από άποψη συμμετοχής αλλά και αποτελέσματος κρίνονται από τους διοργανωτές οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, οι οποίες έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στην Καλαμάτα.

Τις διοργάνωσε το τοπικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου, και απευθύνονταν σε μαθητές, δασκάλους και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Πιο αναλυτικά, η Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2015 υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και το Δήμο Καλαμάτας, και οι σχετικές εκδηλώσεις περιλάμβαναν:

- Ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τις δράσεις που υλοποιεί το ΚΠΕ Καλαμάτας και τα άλλα ΚΠΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου (Καστρίου, Μολάων, Νέας Κίου, Σικυωνίων). 

- Ενημέρωση για τα θεματικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συντονίζει το ΚΠΕ Καλαμάτας και τα άλλα ΚΠΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

- Δραστηριότητες από το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Ενέργεια και ενέργειες ανθρώπων», που υλοποιεί το ΚΠΕ Καλαμάτας δραστηριότητες με θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση.  

Ολες οι δράσεις στόχευαν στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών για την υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τη συμμετοχή τους σε προγράμματα των ΚΠΕ, καθώς και για την ένταξή τους σε Θεματικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σχολικών ομάδων στο ΚΠΕ Καλαμάτας, ενημερωτικές επισκέψεις μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Καλαμάτας σε σχολεία της Μεσσηνίας, ενημερωτική ημερίδα με θέμα την ενέργεια, καθώς επίσης εκδηλώσεις στον πεζόδρομο της Αριστομένους.