Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 16:35

Μαθητές απόλαυσαν μουσικές μελωδίες (φωτογραφίες)

Μαθητές απόλαυσαν μουσικές μελωδίες (φωτογραφίες)

Μια σπάνια μουσική εμπειρία αποκόμισαν την προηγούμενη Παρασκευή οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Οπως είχαμε ήδη γράψει στην «Ε», τους επισκέφτηκε το «The Kiss - Demetriades Baroque Trio» που αποτελείται από τον George Kiss (τσέμπαλο), τη σύζυγό του Eva Kiss (μέτζο σοπράνο) και τον Ελληνοελβετό Τάσο Δημητριάδη (φλάουτο με ράμφος). 

Η επίσκεψη του μουσικού αυτού σχήματος στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά έγινε με την ευκαιρία της συναυλίας που παρέθεσε στην Κορώνη το προηγούμενο βράδυ. «Συνδετικός κρίκος» αυτής της συνάντησης ήταν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, Αντιγόνη Λύτρα.

Σκοπός της επαφής των τριών βιρτουόζων με τα Εκπαιδευτήρια ήταν κυρίως να παρουσιάσουν το τσέμπαλο και το φλάουτο με ράμφος: από τα κύρια όργανα της εποχής Μπαρόκ. Οι ιδιαίτερες μελωδίες της εποχής εκείνης, οι οποίες παρουσιάστηκαν ζωντανά από το «The Kiss - Demetriades» τρίο, η χρήση των συγκεκριμένων οργάνων και από συνθέτες της σύγχρονης μουσικής, η βιωματική εμπειρία των παιδιών όσον αφορά την ερμηνεία και την κίνηση ενός τραγουδιού του 17ου αι., βοήθησαν ώστε να γίνει κατανοητή η ομορφιά και η αξία της λεγόμενης Παλαιάς Μουσικής (Early Music).