Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 09:30

Στο ΣΔΕ Καλαμάτας Τούρκοι, Φινλανδοί και Ισπανοί στο πλαίσιο του «Erasmus»

Στο ΣΔΕ Καλαμάτας Τούρκοι, Φινλανδοί και Ισπανοί στο πλαίσιο του «Erasmus»

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καλαμάτας υποδέχεται τη Δευτέρα 25 διδάσκοντες και διδασκόμενους από εκπαιδευτικούς οργανισμούς ενηλίκων της Τουρκίας, της Φινλανδίας και της Ισπανίας. 

Η επίσκεψη αυτή στην Ελλάδα και την Καλαμάτα γίνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Erasmus+» με τίτλο «Quality assessment and peer review in practice - Ποιοτική αξιολόγηση και αξιολόγηση από ομότιμους». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 ώρες διδασκαλίας Αγγλικών με τη βοήθεια πολυμέσων/υπερμέσων και ποιοτική αξιολόγηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της εκπαιδευτικής μονάδας εν γένει. 

Οι φιλοξενούμενοι θα παραμείνουν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα μέχρι και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, αυτή τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα, θα γίνει η υποδοχή των επισκεπτών στο αμφιθέατρο του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας. Εκεί τα μέλη της χορωδίας και του χορευτικού τμήματος του Β΄ ΚΑΠΗ Καλαμάτας θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση για τα ΙΕΚ και για τα εργαστήρια του ΙΕΚ, από το διευθυντή Πέτρο Βολτέα. 

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου το πρωί οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, ενώ στις 11 θα τους υποδεχτεί στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. 

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου προβλέπεται επίσκεψη στο ΤΕΙ Καλαμάτας, όπου οι εκπαιδευόμενοι θα ενημερωθούν για το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου και για τα ενδημικά φυτά του Ταϋγέτου, και θα δουν τα Εργαστήρια Υδροπονίας και Θερμοκηπίων.