Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 14:23

Παραμένουν άγονα 70 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στη Μεσσηνία

Παραμένουν άγονα 70 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στη Μεσσηνία

Γύρω στα 70 δρομολόγια παραμένουν άγονα για τη μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία, παρότι φθάσαμε στις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι σοβαρό και πολλοί γονείς βρίσκονται σε απόγνωση.

Στην τελευταία ηλεκτρονική διαπραγμάτευση της Περιφερειακής Ενότητας για τη μεταφορά, που ολοκληρώθηκε προχθές και αφορούσε 7 μόνο δρομολόγια, δόθηκε προσφορά μόνο για το ένα και 6 παρέμειναν άγονα: τα 3 είναι για το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας από διάφορες περιοχές της πόλης και τα άλλα 3 από το Ελαιοχώρι για διάφορα σχολεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σε χθεσινή της δήλωση η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν άγονα δρομολόγια, ώστε με τον ερχομό του 2016 να μειωθούν τα προβλήματα. Παρατήρησε ότι «είναι δύσκολο θέμα η μεταφορά, μας στενοχωρεί» κι επεσήμανε πως η αυστηρότητα της νομοθεσίας και η γραφειοκρατία δημιουργούν τεράστιες δυσλειτουργίες. Η κ. Αλειφέρη είπε ότι θα υπάρξουν βελτιωτικές προτάσεις προς το υπουργείο που δεν θα έχουν μεγάλο κόστος, αλλά ξεκαθάρισε πως αυτές θα αφορούν το σχεδιασμό της καινούργιας χρονιάς.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αρκετοί ιδιοκτήτες ταξί στο νομό είναι απρόθυμοι και δεν καταθέτουν προσφορές, εξαιτίας της εκκρεμότητας και της μη πληρωμής τους από τα περσινά δρομολόγια που υλοποίησαν, αλλά δεν πληρώθηκαν. Και αυτό γιατί κρίθηκαν μη σύννομα, παρότι βγήκαν σε νόμιμες διαδικασίες διαπραγμάτευσης από την Περιφερειακή Ενότητα. Ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, δεν έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και δεν μπορούν να καταθέσουν προσφορά για τα φετινά δρομολόγια. Υπολογίζεται ότι το πρόβλημα με την περσινή μεταφορά, αφορά 70 με 80 δρομολόγια που έγιναν από 35 - 40 ταξιτζήδες. Και τα χρήματα που τους οφείλονται, είναι από 3.000 μέχρι 15.000 ευρώ. Η ελπίδα και οι διαβεβαιώσεις για λύση με νομοθετική ρύθμιση παραμένουν θολές, στα λόγια.

 

Γ.Σ.