Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 17:23

Συνάντηση για γονείς από το Δήμο Οιχαλίας 

Συνάντηση για γονείς από το Δήμο Οιχαλίας 

Ενημερωτική συνάντηση για τους γονείς με θέμα "Η ανάπτυξη του προφορικού και του γραπτού λόγου σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και σχολικής ηλικίας" διοργανώνει ο Δήμος Οιχαλίας στο πλαίσιο συνεργασίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Θεραπεία = Ελπίδα" την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 5.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Οιχαλίας "Μαρία Κάλλας".

Η συνάντηση αφορά πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2 - 15 ετών, τα οποία εμφανίζουν διαταραχή στην κατανόηση ή και στην εκφορά του λόγου και της ομιλίας (φωνολογική ή αρθρωτική διαταραχή, τραυλισμό, ταχυλαλία, διαταραχή στην πραγματολογική χρήση του λόγου) ή και διαταραχές στο γραπτό λόγο (δυσορθογραφία, δυσγραφία, δυσλεξία). Συγκεκριμένα, θα δίνεται προτεραιότητα στα άτομα που δεν είναι ενταγμένα σε κάποιο πρόγραμμα αποκατάστασης, σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε οικογένειες που μόνο ο ένας από τους δύο γονείς εργάζεται, σε πολύτεκνους. Οι συνεδρίες θα είναι ατομικές υποστηρικτικού τύπου και θα περιλαμβάνουν εκπαιδευτική – θεραπευτική παρέμβαση, σε συνδυασμό με κατ΄ οίκον εργασίες και συμμετοχή του γονέα.

Η εφαρμογή του προγράμματος υλοποιείται με τις επισκέψεις των παρακάτω ειδικοτήτων: παθολόγου λόγου και ομιλίας, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ειδικού παιδαγωγού, ψυχολόγου. Η αξιολόγηση των παιδιών θα γίνεται δωρεάν και αν χρειαστεί να ενταχθεί κάποιο παιδί σε πρόγραμμα αποκατάστασης ο ασφαλιστικός φορέας θα είναι οικονομικός αρωγός στην ειδική παρέμβαση.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα στη 1.45 μ.μ. στην ίδια αίθουσα θα γίνει συνάντηση ενημέρωση με τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Οιχαλίας.