Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 13:33

Μουσική και ποιητική εκδήλωση στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας

Μουσική και ποιητική εκδήλωση έγινε στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας το περασμένο Σάββατο, με τη σύμπραξη μαθητών, καθηγητών και γονέων. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην ποιητική δημιουργία των μαθητών. Η ορχήστρα και η χορωδία του σχολείου έπαιξαν και τραγούδησαν σύγχρονα τραγούδια. Ετσι, η βραδιά εξελίχθηκε ως τα άτυπα εγκαίνια των καινούριων χώρων του σχολείου, ενός μικρού αναγνωστηρίου και ενός χώρου συγκέντρωσης και αναψυχής των μαθητών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής Γιώργος Κώτσαρης, ο οποίος ευχαρίστησε το 15μελές συμβούλιο και τους μαθητές για τη προσπάθεια και τη διάθεση που επέδειξαν και τους γονείς για την έμπρακτη συμπαράστασή τους. Αφού χαρακτήρισε το βιβλίο ως ένα ισχυρό αντίδοτο πολιτισμού και ανθρωπιάς στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, έθεσε ως στόχο τη δημιουργία μαθητικής βιβλιοθήκης. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Εφη Πιτσιλή - Κατσιώλη εξέφρασε τη συμφωνία, τη χαρά και τη διάθεση για βοήθεια των γονέων σε αυτές τις προσπάθειες.  Στη συνέχεια από την υπεύθυνη καθηγήτρια Χριστίνα Μάγκλαρη δόθηκαν αναμνηστικά δώρα σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον 3ο εσωτερικό διαγωνισμό ποίησης του σχολείου. Οι μαθητές Ματίλντα Τούμπουρου της Γ’ τάξης, Παναγιώτης Κατσόγιαννης της Α’ τάξης και Γεωργία Φουρτούνη της Β’ τάξης, που πήραν αντίστοιχα το α’, β’ και γ’ βραβείο στο διαγωνισμό, διάβασαν τα ποιήματά τους στους παρευρισκόμενους. Το ποίημα μάλιστα της Γεωργίας Φουρτούνη παρουσιάστηκε μελοποιημένο με μουσική της μαθήτριας Παναγιώτας Πελεκούδα. 

Αμέσως μετά, ορχήστρα μαθητών που την αποτελούσαν ο Θάνος Πέτρουλας στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Σαράντος Σακελλαρόπουλος στα ντραμς, η Γαβριηλία Μαργέλη στην ακουστική κιθάρα και η Παναγιώτα Πελεκούδα και Ματίλντα Τούμπουρου στο τραγούδι, με τη συνοδεία χορωδίας 16 μαθητριών της Α’ λυκείου έπαιξαν και τραγούδησαν σύγχρονη μουσική. 

Από τη βραδιά απουσίαζαν οι 7 μαθητές (Ηλίας Καραμήτσος, Νίκος Καρμοίρης, Γιώργος Σπυρόπουλος, Σταυριανή - Λυδία Ξεπαπαδέα, Αντωνία Κωνσταντοπούλου, Ευσταθία Κουτσουμπού, Χαρίκλεια Καρελά) του σχολείου μαζί με τις καθηγήτριες (Κυριακή Κατσίρου και Μαρία Βαλσάμη) που βρίσκονταν στην Ιταλία σε εκπαιδευτικό ταξίδι στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Απουσίαζαν ακόμη οι μαθητές της ρητορικής ομάδας, μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες Μαρία Μαργαρίτη, Ελένη Σύρμα και Ευγενία Πανομήτρου, που εκείνη την ώρα έπαιρναν μέρος στους Ρητορικούς Αγώνες στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Οι τελευταίοι εμφανίστηκαν στο τέλος της εκδήλωσης και ανακοίνωσαν πως οι μαθητές της ομάδας Ηρώ Αποστολοπούλου, Ελένη Λυμπεροπούλου και Κωνσταντίνος Σταθόπουλος κέρδισαν το α’ βραβείο στην κατηγορία «Αρχαία ελληνικά λυκείου: διττοί λόγοι».