Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 16:09

Μεσσήνιοι αριστούχοι στις πανελλαδικές εξετάσεις 

Γράφτηκε από την

Τις βαλίτσες τους για τη νέα φοιτητική ζωή ετοιμάζουν οι Μεσσήνιοι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων. Καλούς βαθμούς -και αντίστοιχα αποτελέσματα- είχαν και οι απόφοιτοι των λυκείων όλης της Μεσσηνίας, οι οποίοι εξηγούν στην "Ε" πώς πέτυχαν το στόχο τους. 

Από το 1ο Λύκειο Μεσσήνης η Ευγενία Πούπουζα συγκέντρωσε 16.720  μόρια, στο 2ο πεδίο, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα δηλώσει. Πάντως η επιλογή της θα είναι ένα τμήμα σχετικό με τα Μαθηματικά. Από την Γ' λυκείου θα της μείνουν για πάντα οι αναμνήσεις από τους συμμαθητές της και τους καθηγητές της, οι οποίες είναι πολύ όμορφες. 

Από το Λύκειο Δωρίου στον Προσανατολισμό Οικονομίας -Πληροφορικής πρώτη ήρθε η Χριστίνα Γαρδίκα με 17.586 μόρια. Αμέσως μετά, την καλύτερη επίδοση είχε η Αντζελα Κουλλόλλι με 15.500 μόρια. 

Από το Λύκειο Καρδαμύλης η Αγγελική Παπουτσή με 17.320 μόρια θέλει να περάσει στη Φιλολογία Καλαμάτας. Θεωρεί πως το Πανεπιστήμιό μας έχει καλές προοπτικές και μπορεί να προωθήσει τους νέους στο χώρο αυτό. Τώρα ετοιμάζεται για να φτιάξει το δικό της σπίτι. 

Από το Λύκειο Μεθώνης πρώτη είναι η Ευαγγελία Μανσόλη με 16.389 μόρια και ακολουθεί ο Γιώργος Ξενίδης με 14.067. 

Από το Λύκειο Ανδρούσας στην Κατεύθυνση Θετικών Επιστημών ο Πέτρος Καραδήμας με 17.985 μόρια θέλει να περάσει στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών. Τη σχολή την έχει διαλέξει γιατί του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Η χρονιά για εκείνον πέρασε πολύ δύσκολα, γιατί υπήρχε πολύ λίγος ελεύθερος χρόνος. "Ολη μέρα ήμασταν σε μια καρέκλα. Τώρα στα σχέδια μου συμπεριλαμβάνεται η ξεκούραση και μετά οι ετοιμασίες για το νέο σπίτι" προσθέτει.

Ο Βασίλης Θεοδωρακόπουλος με 17.953 μόρια έχει στόχο να σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Από τη χρονιά που πέρασε θα θυμάται τη στήριξη όλων και την ηρεμία που επικρατούσε γύρω του, ώστε να μείνει κι εκείνος ψύχραιμος. "Αυτό ήταν το πιο σημαντικό, ειδικά τη στιγμή των εξετάσεων" εξηγεί. 

Από τον Προσανατολισμό Οικονομίας τη μεγαλύτερη βαθμολογία είχε η Παρασκευή Καλογεροπούλου και από τον Προσανατολισμό Ανθρωπιστικών Σπουδών η Μαρία Ανδριανοπούλου. Με 15.096 μόρια δεν έχει καταλήξει ακόμα τι θα δηλώσει, αλλά ξέρει πως θα είναι κάτι σχετικό με Ιστορία ή Κοινωνιολογία. Αγαπημένο της μάθημα ήταν τα Αρχαία, γιατί είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και δεν χρειάζονταν απομνημόνευση. 

Από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας τις υψηλότερες βαθμολογίες είχαν η Γεωργία Σπυροπούλου, ο Αριστείδης Ανδρουτσόπουλος από τη Θετική και από των Ανθρωπιστικών Σπουδών η Γεωργία Σταθέα. Από τον Προσανατολισμό Οικονομίας οι πιο υψηλόβαθμοι ήταν η Ελπίδα - Χριστιάνα Θάνου (14.755 στο 4ο πεδίο, με στόχο τα Παιδαγωγικά), ο Λεωνίδας Φιλόπουλος (3ο πεδίο 14.762 μόρια) και η Θεοδώρα Ροδίτη. Μάλιστα η Ελπίδα έγραψε 100 στην Πληροφορική!

Η "Ε" θα συνεχίσει και αύριο το ρεπορτάζ των επιτυχόντων. Οποιος γονέας, καθηγητής, ή μαθητής θέλει, μπορεί να επικοινωνεί με την "Ε" για να προβληθεί η επιτυχία του. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα από όλα τα σχολεία, γιατί οι διευθυντές θέλουν να τα κοινοποιήσουν μόλις θα έχουν τα επίσημα στοιχεία από την ειδική πλατφόρμα.