Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 13:02

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα από ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Το διιδρυματικό μεταπτυχιακό "Διακυβέρνηση και επιχειρηματικότητα" (δύο κατευθύνσεων) συνδιοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά από το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πελοποννήσου και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των υποψηφίων, χάρη στο καινοτόμο και ιδιαίτερα χρήσιμο πρόγραμμα σπουδών του.

Για το θέμα έδωσαν χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος αναπληρωτής καθηγητής του ΤΕΙ και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών και ο Θεόδωρος Τσέκος αναπληρωτής καθηγητής και μέλος της διοίκησης του ΜΠΣ.

Οπως τόνισαν οι ίδιοι, το γεγονός ότι το πρόγραμμα συνδιοργανώνουν τα δύο ανώτατα ιδρύματα της Πελοποννήσου, του δίνει επιπλέον κύρος. Το γεγονός επίσης αποτελεί έναυσμα για το σχεδιασμό νέων προγραμμάτων στο μέλλον. Η εισαγωγή θα γίνεται μετά από την υποβολή φακέλου. Λαμβάνεται υπόψιν ο βαθμός πτυχίου και το αντικείμενο των προπτυχιακών σπουδών. Ακολουθεί συνέντευξη, η οποία βαθμολογείται.

Ενα πολύ σημαντικό στοιχείο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων από απόσταση. Αυτό διευκολύνει τους εργαζόμενους, αφού όλα τα μαθήματα ηχογραφούνται και αναρτώνται στην ειδική πλατφόρμα. Από το σπίτι ο φοιτητής θα μπορεί να κάνει ερωτήσεις, παρουσιάσεις, να μετέχει κανονικά στο μάθημα. Τα μαθήματα θα γίνονται στην Τρίπολη ή στην Καλαμάτα, ανάλογα με την κατεύθυνση που θα έχει διαλέξει ο υποψήφιος. Η παρουσία στις εξετάσεις όμως είναι υποχρεωτική. 

Τα μαθήματα του ΜΠΣ θα φανούν ενδιαφέροντα σε όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, σε όσους είναι νέοι πτυχιούχοι, ή εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Επίσης, σε όσους θέλουν να κάνουν καριέρα στον ιδιωτικό τομέα ή σε όσους εργάζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τέλος, σε εκείνους που απασχολούνται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες όμως συνεργάζονται με το Δημόσιο. 

Η εξειδίκευση γίνεται και στο επίπεδο των θεωρητικών γνώσεων, αλλά και των δυνατοτήτων. 

Το ΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στον τομέα της Επιχειρηματικότητας και Διακυβέρνησης με τις εξής κατευθύνσεις: Κατεύθυνση Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης η παρακολούθηση της οποίας θα οδηγεί στην χορήγηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη με έμφαση στην Επιχειρηματικότητα», Κατεύθυνση Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης η παρακολούθηση της οποίας θα οδηγεί στην χορήγηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Διακυβέρνηση και Ανάπτυξη με έμφαση στην Διακυβέρνηση».

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του τίτλου ορίζεται σε 3 εξάμηνα και απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε 10 υποχρεωτικά μαθήματα κατά τη διάρκεια 2 διδακτικών εξαμήνων, καθώς και η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας που γίνεται τους τελευταίους 6 μήνες του προγράμματος. 

Το ΠΜΣ δέχεται συνολικά 80 φοιτητές (40 ανά κατεύθυνση) και οι υποψηφιότητες για την επόμενη χρονιά λήγουν στις 29 Ιουλίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες και για κατάθεση αιτήσεων: http://es.uop.gr/esmet/.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές από τη γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Επιχειρηματικότητα και Διακυβέρνηση» (Γραμματεία Π.Μ.Σ. «Επιχειρηματικότητα και Διακυβέρνηση» Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Θέση Σέχι, Πρώην τέταρτο πεδίο βολής, Τρίπολη, Τ.Κ. 22100, 2710230123, fax: 2710230139, e-mail: econ@uop.gr υπόψιν Δήμητρας Γιαννακοπούλου, μέχρι τις 29 Ιουλίου 2016 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περσινό κύκλο τον παρακολούθησαν 45 άτομα. Τα δίδακτρα για το πρόγραμμα είναι 3.500 ευρώ, τα οποία κατατίθενται σε 3 ισόποσες δόσεις. Μελλοντικά στόχος είναι να δοθούν και κάποιες υποτροφίες. 

Γ.Σαρ.