Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 08:01

Ρύπανση 100 τ.μ. με λάδια στο λιμάνι της Καλαμάτας

Ρύπανση 100 τ.μ. με λάδια στο λιμάνι της Καλαμάτας

Ρύπανση μικρής έκτασης σημειώθηκε χθες το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας, στην κεντρική προκυμαία. Η θάλασσα σ’ ένα τμήμα 100 τ.μ. γέμισε λάδια και αμέσως σήμανε κινητοποίηση στο Λιμεναρχείο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του Λιμεναρχείου είναι πως πρόκειται για λάδια από μηχανή σκάφους, το πιθανότερο, τα οποία έφτασαν στη θάλασσα μέσω του υπονόμου ομβρίων, στη γωνία Ναυαρίνου και Μαιζώνος. Εκτιμάται ότι κάποιος άφησε το μπιτόνι με τα λάδια στη γωνία, δίπλα στον κάδο της ανακύκλωσης, και κάποιο άλλο άτομο, ασυνείδητο, που χρειαζόταν το μπιτόνι, το άδειασε και το πήρε ρίχνοντας τα λάδια στο φρεάτιο του υπονόμου.

Το Λιμεναρχείο, πάντως, όπως προβλέπεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, πήρε δείγματα καυσίμων από τα παρακείμενα σκάφη και θα τα στείλει στο Χημείο του Κράτους, για να ελέγξει το ενδεχόμενο η ρύπανση να προέρχεται απ’ αυτά.

Το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έριξαν ειδικές πετσέτες, για να μαζέψουν τα λαδιά και άπλωσαν "λουκάνικα", για να μην επεκταθεί η ρύπανση. Στην προσπάθεια απορρύπανσης συμμετείχαν και άνθρωποι από τα σκάφη που είναι δεμένα στο λιμάνι, στο σημείο της ρύπανσης, καθώς και ερασιτέχνες ψαράδες.

Γ.Σ.