Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 17:03

To 2o Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων στον περιβαλλοντικό σταθμό του ΑΡΧΕΛΩΝ

To 2o Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων στον περιβαλλοντικό σταθμό του ΑΡΧΕΛΩΝ

Με την χθεσινή επίσκεψη του 2ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων στον περιβαλλοντικό σταθμό του ΑΡΧΕΛΩΝ στον Αι Γιαννάκη ολοκληρώθηκε το φετινό πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής που διοργάνωσε με επιτυχία ο Σύλλογος.

Περισσότερα από 15 σχολεία επισκέφθηκαν τον σταθμό και ενημερώθηκαν τόσο για τη χελώνα καρέτα – καρέτα όσο και για το οικοσύστημα και την ανάγκη ισορροπίας σε αυτό. Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια οι μαθητές άντλησαν πολλές και χρήσιμες πληροφορίες , ενώ οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ ήταν εκεί για να τους εξηγήσουν και να τους ξεναγήσουν στην παραλία ωοτοκίας και να δουν από κοντά φωλιές.

Η υπεύθυνη Προγραμμάτων Πελοποννήσου του ΑΡΧΕΛΩΝ  Πολύμνια Νεστορίδου σημείωσε χαρακτηριστικά «Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής που για άλλη μια χρονιά κύλησε πολύ ευχάριστα και ωραία , είχαμε την χαρά  να φιλοξενήσουμε περισσότερα από 15 σχολεία μεγάλη προσέλευση σε μαθητές. Εμπλουτίσαμε την όλη δράση και είδαμε πως μέσα από το παιχνίδι ένα παιδί μπορεί να καταλάβει καλύτερα την λειτουργία του οικοσυστήματος. Επίσης κατεβήκαμε στην παραλία , παίξαμε και σήμερα κλείνει το πρόγραμμα για φέτος. Τα παιδιά είδαν από κοντά φωλιές , έτσι τους δείξαμε πως την προστατεύουμε , γιατί την προστατεύουμε έτσι και τι μπορούν να κάνουν και τα ίδια όταν βρεθούν το καλοκαίρι στις παραλίες ωοτοκίας»

Αναφερόμενη στην εξέλιξη της ωοτοκίας στην περιοχή επισήμανε ότι η πρώτη φωλιά εντοπίστηκε στο Βουνάκι στις 22 Μαίου και τώρα έχουν περισσότερες από 100 φωλιές. Από εκεί και πέρα σημείωσε «Θέλω να τονίσω την σημασία να εφαρμοστούν τα διαχειριστικά μέτρα από τους επιχειρηματίες και κάθε ιδιώτη , καλό θα είναι να μην αφήνουμε στην παραλία κάτι που θα λειτουργήσει ως εμπόδιο, ούτε να έχουμε κάποια πηγή φωτός»

Η προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων Βιβή Κουσαρίδα αφού εξέφρασε την χαρά της για την εκεί παρουσία τους τόνισε «Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε και μετανοίωνουμε που δεν είχαμε έρθει. Σαν δράση θα το οργανώνουμε κάθε χρόνο καθώς πραγματικά εδώ έχει οργανωθεί ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών με τρόπο διαδραστικό. Με αυτό είναι πολύ εύκολο τα παιδιά να αντιληφθούν την σημασία της ισορροπίας στην φύση αφενός και αφετέρου την σημασία που έχει κάθε είδος στην φύση που μας περιβάλει , και να αποκτήσουν μια άλλη στάση απέναντι στη φύση και σεβασμό»

Κ.Μπ.