Σάββατο, 01 Ιουλίου 2017 09:20

«Ψήθηκε» η Καλαμάτα στους 43 βαθμούς Κελσίου 

«Ψήθηκε» η Καλαμάτα στους 43 βαθμούς Κελσίου 

Στους 43 βαθμούς ανέβηκε χθες Παρασκευή το θερμόμετρο, το μεσημέρι  στο κέντρο της Καλαμάτας, ενώ η πολυπόθητη δροσιά -την οποία πολλοί αναζήτησαν μάταια στις παραλίες- δεν προέκυψε ούτε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ακόμα και τις μικρές ώρες, ξημερώνοντας σήμερα Σάββατο, η θερμοκρασία σύμφωνα με την ΕΜΥ δεν έπεσε κάτω από τους 27 βαθμούς. 

Η θερμοκρασία στην Καλαμάτα ήταν από τις υψηλότερες στην Ελλάδα, ενώ η υψηλότερη παρατηρήθηκε στην Ελευσίνα όπου ο υδράργυρος άγγιξε τους 45,3 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά μικρότερη θα είναι σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία, καθώς θα... περιοριστεί στους 38 βαθμούς - αλλά και πάλι το αίσθημα της ζέστης θα είναι έντονο, μιας και ούτε απόψε θα δροσίσει: Η ελάχιστη θερμοκρασία τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή προβλέπεται και πάλι γύρω στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Σε όλους τους δήμους της Μεσσηνίας παρέμειναν χθες Παρασκευή -όπως θα είναι και σήμερα Σάββατο- ανοιχτοί κλιματιζόμενοι χώροι στους οποίους μπορούν να προσφεύγουν όσοι επιθυμούν, για να ανακουφιστούν από τον καύσωνα.