Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 18:17

Συνέδριο για το μεταλιγνιτικό μέλλον της Μεγαλόπολης 

Συνέδριο για το μεταλιγνιτικό μέλλον της Μεγαλόπολης 

Το μεταλιγνιτικό μέλλον της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής είναι το αντικείμενο του επταήμερου διεθνούς συνεδρίου που με θέμα “Μεταλλαγές του παραγωγικού τοπίου της Μεγαλόπολης” διοργανώνεται στη Μεγαλόπολη, από τις 9 ως τις 15 Ιουλίου, με πρωτοβουλία των αρχιτεκτόνων Ελενας Κασσελούρη και Γαβριέλας Γεωργακάκη.

Στη σχετική ανακοίνωση προστίθεται ότι η διοργάνωση του συνεδρίου (που τελεί υπό την αιγίδα της ΔΕΗ και του Δήμου Μεγαλόπολης) στοχεύει “στην ανάδειξη των προκλήσεων αλλά και των δυνατοτήτων της περιοχής του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης. Στο πλαίσιο αυτό, καθηγητές Χωροταξίας και Πολεοδομίας από πανεπιστήμια του Βελγίου, Ιταλίας, Αμερικής και Ελλάδας, καθώς και Ελληνες καθηγητές από διαφορετικά πεδία όπως της ενέργειας, διαχείρισης νερού, δασολογίας και αρχαιολογίας, θα συνεργαστούν και θα καθοδηγήσουν μια 20μελή ομάδα τελειόφοιτων φοιτητών Αρχιτεκτονικής, μεταπτυχιακών και νέων επαγγελματιών αρχιτεκτόνων από όλο τον κόσμο, για να προτείνουν λύσεις σε όλες τις κλίμακες, σε μια εντατική εβδομάδα σχεδιασμού”.

Τα συμπεράσματα των εργασιών του συνεδρίου θα παρουσιαστούν σε δύο συνεδριάσεις, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, οι οποίες θα είναι ανοιχτές για το κοινό. Η πρώτη θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιουλίου (στα αγγλικά) και η δεύτερη, στα ελληνικά, το Σάββατο 15 του μήνα.