Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 15:45

"Ελαιοπαραγωγή κι επιπτώσεις στο περιβάλλον" το Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα

"Ελαιοπαραγωγή κι επιπτώσεις στο περιβάλλον" το Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα

Ημερίδα διαλόγου με θέμα "Ελαιοπαραγωγή κι επιπτώσεις στο περιβάλλον", οργανώνει στην Καλαμάτα, στις 30 Σεπτεμβρίου, το Ecocity.

Οπως ανακοινώθηκε, ο χαρακτήρας της εκδήλωσης είναι ενημερωτικός και θα εξεταστούν οι πιθανές επιπτώσεις στο οικοσύστημα της περιοχής, από την παραγωγική διαδικασία των ελαιουργικών και πυρηνελαιουργικών επιχειρήσεων. Στόχος της είναι να συζητηθεί εκτενώς το πρόβλημα, να ενημερωθεί το κοινό και να εξεταστούν τεχνικές επεξεργασίας των αποβλήτων των ελαιοτριβείων και των πυρηνελαιουργείων, με σκοπό την περιβαλλοντική προστασία.

Οι εισηγήσεις θα καλύψουν δύο θεματικές ενότητες: "Ελαιοτριβεία και πυρηνελαιουργεία, επιπτώσεις στο τοπικό οικοσύστημα" και "Κίνδυνοι και ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας". Συντονιστές των ενοτήτων θα είναι ο Δημοσθένης Ασημακόπουλος πρ. πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών, ομ. καθηγητής Φυσικής, μέλος Δ.Σ. Ecocity και ο Γιάννης Κουμαντάκης ομ. καθηγητής ΕΜΠ, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ecocity, αντίστοιχα.

 

Οι ομιλητές που έχουν κληθεί και θα τοποθετηθούν είναι ο Πέτρος Τατούλης περιφερειάρχης Πελοποννήσου, η Μαργαρίτα Καραβασίλη αρχιτέκτων πολεοδόμος, πρ. ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος κι Ενέργειας YΠΕΚΑ, σύμβουλος περιβαλλοντικής πολιτικής, η Σταυρούλα Πουλή προϊσταμένη Συντονιστικού Γραφείου Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών ΥΠΕΝ, ο Θωμάς Μάγγος ερευνητής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Ερευνών Ινστιτούτου Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας, του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και ο Γιάννης Θεοφιλόπουλος χημικός μηχανικός, μέλος ΤΕΕ Μεσσηνίας.