Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 15:16

Εθελοντικός καθαρισμός στο Διβάρι της Γιάλοβας 

Εθελοντικός καθαρισμός στο Διβάρι της Γιάλοβας 

 

Εθελοντικός καθαρισμός στην περιοχή του Διβαρίου Γιάλοβας θα γίνει με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και του οργανισμού νεολαίας Κ.Α.ΝΕ.

Τόπος συνάντησης είναι το παλιό αντλιοστάσιο, στις 10 πμ. Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής και ιδιαίτερα των μεταναστευτικών πτηνών. Αποτελεί τον πρώτο σταθμό στο ταξίδι τους από την Αφρική για τη βόρεια Ευρώπη. Πλήθος θηλαστικών, ερπετών, αμφίβιων και ψαριών έχουν εδώ στη Μεσσηνία τον βιότοπό τους, με κυριότερο τον αφρικανικό χαμαιλέοντα, που αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση. Παράλληλα, η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ζώνη αρχαιολογικής προστασίας, αφού διαθέτει μοναδικά σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν. Χρειάζονται άνετα ρούχα, κατάλληλα παπούτσια και μέτρα προστασίας από τον ήλιο. 

Για την καλύτερη δυνατή μετακίνηση των ενδιαφερόμενων, θα ξεκινήσει λεωφορείο από την Καλαμάτα προς τη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, το πρωί της Κυριακής, χωρίς κόστος μετακίνησης. Οποιος θέλει μπορεί να δηλώσει συμμετοχή έως την Παρασκευή: Φωτεινή Αράπη 6947-770078, Διονύσης Παπαδάτος 6986-689093.