Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 09:18

Καλαμάτα: Αφόρητη δυσοσμία και φόβοι για λύματα - Γκρι το νερό στο Μουτελάκη

Καλαμάτα: Αφόρητη δυσοσμία και φόβοι για λύματα - Γκρι το νερό στο Μουτελάκη

 

Ανυπόφορη δυσοσμία επικρατούσε χθες στην περιοχή μεταξύ Μπουρνιά και Παμίσου.

Προερχόταν από την αποστραγγιστική γράνα Μουτελάκη και οφειλόταν πιθανότατα σε λύματα, καθώς τα νερά είχαν ένα παράξενο γκριζωπό χρώμα.

Η τραγική αυτή κατάσταση προκάλεσε τις διαμαρτυρίες και τις αντιδράσεις κατοίκων, αγροτών και επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι σημείωναν ότι “για μια ακόμα φορά, όταν βρέχει, συμβαίνει το ίδιο πράγμα: δυσοσμία και γκρίζο ανοιχτό παράξενο χρώμα με κάποιες ουσίες στου Μουτελάκη”.

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Γκούμας κατήγγειλε στην “Ε” ότι “η δυσοσμία είναι χειρότερη, πιο έντονη από κάθε άλλη φορά εδώ και χρόνια. Δεν μπορούσαμε να σταθούμε και να δουλέψουμε, ούτε μέσα στα γραφεία, και οι εργαζόμενοι ζήτησαν να φύγουν γιατί δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από τη βρόμα”.

Ο κ. Γκούμας κάλεσε κάθε υπεύθυνο να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με το πρόβλημα, σημειώνοντας: “Πρέπει να βρεθεί ο υπεύθυνος, ποιος φταίει γι’ αυτή την κατάσταση. Ο βιολογικός καθαρισμός, τα λύματα που μπορεί να ρίχνουν; Δεν ξέρω ποιος, αλλά πρέπει να βρεθεί. Δεν θα πεθάνουμε”. Παρατήρησε ακόμη πως “με αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να ελπίζει η Καλαμάτα, όπως λέει ο δήμαρχος, σε τουριστική ανάπτυξη” - και τόνισε πως “τα λύματα καταλήγουν στη θάλασσα”. Ακόμα, μας ενημέρωσε ότι μαζί με παραγωγούς της περιοχής ειδοποίησαν την Αστυνομία, γιατί σκοπεύουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, ενώ θα ζητήσουν και πάλι την παρέμβαση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Γ.Σ.