Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 15:15

Το φαράγγι του Βίκου διέσχισε ''Ο Ευκλής''

Γράφτηκε από την
Το φαράγγι του Βίκου διέσχισε ''Ο Ευκλής''

Το φαράγγι του Βίκου, στον Νομό Ιωαννίνων, διέσχισε κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 16μελής ορειβατική ομάδα του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής''.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι “το πρόγραμμα περιήγησης, όπως το είχε δημιουργήσει η πρόεδρος του συλλόγου, Ελένη Οικονομοπούλου, περιελάμβανε γνωριμία και με άλλες ομορφιές του νομού Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής”.

Συγκεκριμένα, οι εκδρομείς, όπως γνωστοποιεί η ίδια ανακοίνωση, “την πρώτη ημέρα επισκέφθηκαν τα Ιωάννινα και το νησάκι της κυρα-Φροσύνης, γνώρισαν το Μονοδέντρι στο Ζαγόρι και το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, με την εκπληκτική θέα από ψηλά στο φαράγγι του Βίκου. Την δεύτερη ημέρα, με οδηγό τον Βασίλη Λυκούργο, ορειβάτη του ΕΟΣ Ιωαννίνων και φίλο των Καλαματιανών, δεδομένου ότι είχε περπατήσει μαζί τους την Νέδα, ακολούθησαν το μονοπάτι των 9 χιλιομέτρων της απαιτητικής 8ωρης διαδρομής για την διάσχιση του φαραγγιού, από το Μονοδέντρι έως το χωριό Βίκος. Τέλος, την τρίτη ημέρα οι Καλαματιανοί περιηγητές γνώρισαν και απόλαυσαν τις ''Οβίρες'', τις κολυμπήθρες Ρογκοβού, ανάμεσα στο Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, τον ποταμό Βοϊδομάτη και στην επιστροφή το πέτρινο γεφύρι της Αρτας”.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του συλλόγου ενημερώνει ότι η επόμενη εξόρμηση που θα γίνει στις 30 Ιουνίου, αφορά την ανάβαση στον Αγιο Παντελεήμονα, στον Ταΰγετο, στο “τριεθνές” σημείο ανάμεσα στους Νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας.


NEWSLETTER