Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 08:59

Εθελοντές καθάρισαν στον Αγιο Νικόλαο

Γράφτηκε από την
Εθελοντές καθάρισαν στον Αγιο Νικόλαο

Εθελοντικό καθαρισμό στον Αγιο Νικόλαο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Ο Παλμός της Μάνης”, πραγματοποίησε ο σύλλογος “Καθαρή Μάνη”. Πρόσφερε δε πάνινες τσάντες και κούπες καφέ keep-cups, ώστε να αποφεύγονται οι πλαστικές μιας χρήσης.

Στον καθαρισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Βαβαρούτσος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρίστος Κισκήρας και ο Ευάγγελος Κατσουλέας, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Ανδροβιτσανέα.

Πολύτιμη ήταν και η συμμετοχή των μικρών Αγγελικής, Αλεξάνδρας, Κλάρας και Αννας, οι οποίες καθάρισαν και μοίρασαν φυλλάδια και προϊόντα του συλλόγου στους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Ο σύλλογος αναφέρει ότι ζητούσε και θα ζητάει συνεργασία με την εκάστοτε δημοτική αρχή και όλους τους φορείς - συλλόγους του Δήμου Δυτικής Μάνης για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στη διαλογή στην πηγή, στην ενίσχυση της ανακύκλωσης - κομποστοποίησης, στους εθελοντικούς καθαρισμούς και στην τακτική συμμετοχή των σχολείων σε περιβαλλοντικά προγράμματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, πρόσφατα κατέθεσε υπογραφές διαμαρτυρίας, τόσο στον δήμο όσο και στην περιφέρεια, και ενημέρωσε τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού για τη διακοπή της αποκομιδής των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι εδώ και δύο βδομάδες οι περιοχές των κάδων καθαρίζονται και αδειάζουν τακτικά, κι εκφράζει την ελπίδα ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο - ενώ δηλώνει πως τα μέλη του θα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον.


NEWSLETTER