Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 08:32

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Μεσσηνία

 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου, για τη Μεσσηνία, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η

ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


NEWSLETTER