Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 08:17

Μεσσηνία: Συστάσεις για αποφυγή πυρκαγιών

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Συστάσεις για αποφυγή πυρκαγιών

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες “να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά”, απευθύνει η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας.

Και αυτό γιατί, όπως παρατηρεί, “παρά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, το τελευταίο χρονικό διάστημα εκδηλώνονται καθημερινά αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές, κυρίως κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών. Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν εκδηλωθεί αρκετές πυρκαγιές, κυρίως σε αγροτοδασικές εκτάσεις, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τόπους, διευκολύνουν την εξάπλωσή τους”.

“Με πρώτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, καθώς και τη μείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου και τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων”, η Διοίκηση Π.Υ. Μεσσηνίας συστήνει, ακόμα, στους πολίτες:

“Να συμβουλεύονται τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και τον ημερήσιο κίνδυνο πυρκαγιάς, σε περίπτωση εκτέλεσης εργασιών υπαίθρου. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.fireservice.gr και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού

Σώματος, στο Facebook και στο Twitter. Να αναζητούν οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr”.


NEWSLETTER